Запікання курки
(покроковий рецепт з фото)
Не завжди виходить смачно запекти курку, особливо цілком. Потрібно контролювати, щоб і грудка була соковитою, і скоринка не сухий. А для цього слід дотримуватися певних нюанси.
Пропоную рецепт, як запекти курку в духовці. Це дійсно робочий рецепт. Перевірили багато разів і я, і мої знайомі. Курочка виходить надзвичайно ароматної і з хрусткою скоринкою. Під час запікання час від часу поливайте курку жиром, який стікає на деко, тоді вона буде більш насиченого золотистого кольору. Подавайте з гірчицею, хрін, зеленим салатом або будь-яким гарніром. Таке блюдо універсально і прекрасно поєднується з різними продуктами.
- Курка - 1 штука (приблизно 1, 5 кг)
- Часник - 4 зубчики
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Паприка мелена - 2 чайних ложки
- Базилік сушений - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
1
Підготуйте курку. Помийте і обсушіть її за допомогою паперовий рушників.
2
Приготуйте маринад. Змішайте пропущений через прес часник з базиліком, паприка, сіллю, перцем і оливковою олією.
3
Змастіть курку зовні і зсередини.
4
Дайте помариноваться 1 час.
5
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте курку на змащеному олією деку 1-1, 5 годину.
6
Смачного!