Запіканка з сиром і шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і соковита запіканка з цілком доступних продуктів - гарне блюдо для обіду або вечері. Таке блюдо прикрасить навіть невелике сімейне свято.
Цілком собі самостійне блюдо, соковите і смачне. Чи не банальна тушкована капуста з шинкою, а запіканка. Тому таке блюдо можна приготувати і на невелике сімейне свято. Приготувати запіканку з шинкою і сиром в домашніх умовах простіше простого. Вам не будуть потрібні особливі інгредієнти і наворочена кухонна техніка. З цією стравою цілком успішно впорається будь-яка господиня. Докладний рецепт запіканки з шинкою і сиром з фото перед вами.
- Шинка - 200 грам
- Сир - 200 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Капуста білокачанна - 500 грам
- Помідори - 2-3 штук
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки(2 ложки - для обсмажування овочів, 1 - для змащування форми)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Вершки - 150 мілілітрів
Дрібно шаткуємо капусту.
Чистимо цибулю та моркву. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на крупній тертці.
Обсмажуємо цибулю і моркву, потім додаємо на сковороду до них капусту і тушкуємо під кришкою хвилин 15.
Помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо на невеликі кубики.
Якщо у вас не виявилося помідорів - не біда. Їх можна замінити томатним соусом або розведеною пастою. Відправляємо помідори до капусти і тушкуємо хвилин 5-7.
Змащуємо форму для запікання олією і викладаємо в неї половину підготовленої капусти. Сир натираємо на тертці і посипаємо їм капусту.
Шинку нарізаємо на маленькі кубики і викладаємо поверх сиру.
Збиваємо яйце з вершками, солимо і перчимо.
Поверх шинки викладаємо капусту, що залишилася і заливаємо все збитими з вершками яйцями. Запікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів. Час запікання - хвилин 20-25.