Запіканка з сиром, квасолею і шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Для мене запіканка завжди асоціювалася з чимось молочним або макаронних і не завжди смачним. Але зараз я дізналася чимало відмінних рецептів, які зовсім не схожі на звичні. Спробуйте і ви!
Принцип таких страв простий: беріть різні овочі, м'ясні вироби, робіть заливку - і все це в духовку. А якщо поки не знаєте смачних поєднань, то прочитайте про те, як приготувати запіканку з сиром, квасолею і шинкою. Спочатку готуються тільки бобові, а в іншому все дуже просто і доступно.
- Квасоля стручкова - 1 кілограм
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 30 грам
- Вершковий сир - 120 грам
- Курячий бульйон - 240 мілілітрів
- Вершки нежирні - 240 мілілітрів
- Твердий сир - 200 грам
- Шинка - 200 грам
- Ріпчаста цибуля - 85 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Часниковий порошок - 0, 5 чайних ложки
1. Закип'ятіть близько 3-х літрів води. Відваріть в окропі квасоля протягом 5 хвилин. Потім воду злийте, а бобові обсушити.
2. В цей же час в сковороді розтопіть масло. Додайте в нього часниковий порошок і сіль. Влийте вершки. Варіть суміш 5 хвилин, помішуючи. Потім натріть твердий сир і додайте шматочками вершковий.
3. Окремо обсмажте дрібно порубаний лук. Додайте його в сирну суміш разом з шинкою, порізаної кубиками. Коли сир розплавиться, влийте все в форму для випічки, виклавши на дно квасоля.
4. Готуйте запіканку в духовці протягом 25 хвилин при 180 градусах. Запіканка готова! Смачного!