Запіканка з фаршу і картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з фаршу і картоплі - це ситне і смачне блюдо, яке підійде для великої компанії. Запіканка виходить дуже соковитою. Подавайте її гарячої, поки сир в запіканці ще м'який.
Якщо ви хочете приготувати смачне і ситне блюдо, то зверніть увагу на цей рецепт. З простих і доступних інгредієнтів можна приготувати відмінне гаряче для великої компанії. Його оцінять всі гості! Щоб дізнатися, як приготувати запіканку з фаршу і картоплі, прочитайте цей рецепт.
- Картопля - 500 грам
- Фарш - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Крем - 100 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Поставте сковороду на плиту, влийте в неї рослинне масло і розігрійте його. Викладіть в сковорідку фарш, обсмажуйте його кілька хвилин на сильному вогні.
Ріпчасту цибулю очистіть і вимийте. Дрібно його нарубати і додайте до фаршу. Приправте сіллю і перцем, перемішайте і обсмажуйте ще три хвилини.
Картопля очистіть від шкірки. Вимийте його і наріжте на пластинки. Потім змастіть форму для запікання олією і викладіть в неї шар кружечків картоплі.
Розділіть обсмажений фарш на дві частини. Одну викладіть на картоплю і рівномірно розподіліть.
Натріть на тертці твердий сир. Посипте їм м'ясний фарш. Потім полийте все інгредієнти сметаною.
Потім знову викладіть шар картопляних кружечків. Присипте його сіллю і перцем.
Викладіть на картоплю залишився фарш. Знову посипте його тертим сиром і залийте сметаною. Запікайте блюдо в духовці сорок хвилин при температурі сто дев'яносто градусів.