Рецепт Запіканка з фаршем і помідорами фото

Запіканка з фаршем і помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Фарш , Помідор
Пісні страви , Веганські страви
На обід
Випічка , Гарячі страви , Запіканка
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 35 хв.

Якщо ви думаєте, що запіканки - це складно і довго, готова посперечатися, після цього простого рецепту запіканки з фаршем і помідорами ви поміняєте свою думку. Відмінне блюдо на всі випадки життя!

Опис приготування:

Мені особисто дуже подобається цей рецепт приготування запіканки з фаршем і помідорами тим, що в ній немає нічого зайвого. Адже м'ясо і овочі тут відмінно доповнюють один одного, але при цьому вибір гарніру до такої запіканці все ж залишається за вами, чого не скажеш про рецепти супер-ситних гарячих страв, в яких намішано стільки всього! А тут, як то кажуть, простенько і зі смаком.

1. Отже, фарш, якщо потрібно, розморожуємо і зливаємо зайву рідину.

2. Тепер до фаршу додамо сіль, перець, і посічену зелень на ваш розсуд. Ретельно заважаємо.

3. Цибуля чистий, подрібнюємо в блендері або дрібно ріжемо ножем і теж домішуємо до фаршу, щоб надати йому більше соковитості.

4. Беремо форму для запікання з бортиками, застилає її папером або фольгою для запікання, якщо боїтеся пригорання, і тонким рівномірним шаром викладаємо нашу основу для запіканки.

5. Тепер помідори моєму, видаляємо черешки, і нарізаємо дрібними кубиками або тонкими часточками. Викладаємо поверх м'яса.

6. Тепер в різних місцях зверху розташуємо частини вершкового масла, і відправимо в розпечену духовку на 20-25 хвилин.

Готово! У мене духова піч стара і потужність в ній не регулюється, а відразу виставляється на максимум можливого, тому і приготування в ній займає не так багато часу. Але ви, звичайно, виходите з можливостей своєї техніки, - можливо треба буде потримати блюдо в духовці трохи довше. Але в будь-якому випадку, тепер і ви знаєте, як приготувати запіканку з фаршем і помідорами, так не відкладайте підготовку!


  • Фарш - 500 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Помідори - 400 грам
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Зелень - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
Мені особисто дуже подобається цей рецепт приготування запіканки з фаршем і помідорами тим, що в ній немає нічого зайвого. Адже м'ясо і овочі тут відмінно доповнюють один одного, але при цьому вибір гарніру до такої запіканці все ж залишається за вами, чого не скажеш про рецепти супер-ситних гарячих страв, в яких намішано стільки всього! А тут, як то кажуть, простенько і зі смаком.

1. Отже, фарш, якщо потрібно, розморожуємо і зливаємо зайву рідину.

2. Тепер до фаршу додамо сіль, перець, і посічену зелень на ваш розсуд. Ретельно заважаємо.

3. Цибуля чистий, подрібнюємо в блендері або дрібно ріжемо ножем і теж домішуємо до фаршу, щоб надати йому більше соковитості.

4. Беремо форму для запікання з бортиками, застилає її папером або фольгою для запікання, якщо боїтеся пригорання, і тонким рівномірним шаром викладаємо нашу основу для запіканки.

5. Тепер помідори моєму, видаляємо черешки, і нарізаємо дрібними кубиками або тонкими часточками. Викладаємо поверх м'яса.

6. Тепер в різних місцях зверху розташуємо частини вершкового масла, і відправимо в розпечену духовку на 20-25 хвилин.

Готово! У мене духова піч стара і потужність в ній не регулюється, а відразу виставляється на максимум можливого, тому і приготування в ній займає не так багато часу. Але ви, звичайно, виходите з можливостей своєї техніки, - можливо треба буде потримати блюдо в духовці трохи довше. Але в будь-якому випадку, тепер і ви знаєте, як приготувати запіканку з фаршем і помідорами, так не відкладайте підготовку!

Схожі рецепти