Запіканка з баклажанів з курячою грудкою
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні у мене на вечерю смачна і ситна запіканка з баклажанів з курячою грудкою. До такої запіканці не потрібен ніякий гарнір, блюдо повністю самодостатнє і не потребує ніяких доповнень.
Після такої запіканки ніхто не залишиться голодним, вже точно, як точно і то, що все тарілки залишаться порожніми. Запіканка з баклажанів з курячою грудкою - дуже незвичайне і оригінальне блюдо. У ній є все, що потрібно для корисного і смачного обіду: нежная курочка, запечена між двома шарами баклажанів, соковиті помідори, що насичують все блюдо, і звичайно ж, рум'яна сирна скоринка, яка завершує смак страви.
Отже, дивіться, як приготувати запіканку з баклажанів з курячою грудкою.
- Баклажан - 1 штука
- Куряча грудка - 250 грам
- Помідор - 1-2 штук
- Сир твердий - 60 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Зелень - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочі промийте в холодній воді.
Баклажани порізати уздовж на тонкі пластини.
Курячі грудки також поріжте на тонкі пластини, можна їх злегка відбити, попередньо присипавши сіллю і перцем.
Баклажани обсмажте в олії до золотистої скоринки.
На дно форми для запікання покладіть обсмажені баклажани, зверху присипте подрібненою петрушкою, кропом або зеленою цибулею. Можна також видавити зубчик часнику.
Зверху покладіть курячу грудку, її обсмажувати не потрібно, вона приготується безпосередньо в духовці.
Наступним шаром знову викладіть обсмажені баклажани і присипте зеленню.
Помідори поріжте тонкими кружечками і викладіть їх на баклажани. Надішліть блюдо в
Духовку (температура - 180 градусів) і запікайте 25 хвилин.
Духовку (температура - 180 градусів) і запікайте 25 хвилин.
Після цього вийміть форму з духовки, блюдо рясно присипте натертим на крупній тертці сиром і знову відправте в духовку ще на 15 хвилин.
Як тільки сир добре розплавиться і злегка підсмажиться, блюдо можна виймати з духовки. Дайте йому злегка охолонути і подавайте до столу.
Смачного!