Запіканка картопляна з м'ясом та моцарелою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування картопляної запіканки з м'ясом та моцарелою. Курка з картоплею і сиром - відмінний вечерю чи обід.
Картопляну запіканку з сиром і куркою приготувати зовсім не складно. Нарізати картоплю і покласти його до курки, відправити в духовку на півгодини.
- Картопля - 1 кілограм
- Грудка куряча (скелет) - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир моцарела - 160 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Перець і сіль - 1 За смаком
- Рослинна олія - 40 мілілітрів
1. Промиваємо картопля, очищаємо від шкірки і нарізаємо кружечками (товщина приблизно п'ять міліметрів). Від кісточки відокремлюємо куряче м'ясо і нарізаємо його кубиками, приблизно 2х2 сантиметри.
2. Очищаємо цибулю і дрібно його нарізаємо. На сковороді розігріваємо олію і до світло-золотистого кольору обсмажуємо цибулю.
3. Приготуємо форму для запікання, половину картоплі викладаємо на дно форми, укладаємо «лусочками», поперчити і посолити. Смажену цибулю розподіляємо зверху.
4. Шматочки м'яса рівномірно розкладаємо поверх шару з цибулею. Знову поперчити і посолити.
5. Залишилися кружальцями картоплі накриваємо м'ясо. Приготуємо заливку. У мисочці збиваємо яйця, додаємо молоко і розмішуємо. У форму з запіканкою вливаємо цю суміш і хвилин на тридцять поставимо в розігріту духовку (температура духовки 190 градусів). Потім форму вийняти і розкласти нарізану кружечками моцарелу по поверхні запіканки. Назад поставимо в духовку. Коли розплавиться сир, перевіряємо готовність м'яса і картоплі.
6. Блюдо готово. Запіканку можна подавати гарячою чи холодною.