Картопляна запіканка з м'ясом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Оскільки картопля - найпопулярніший продукт, то не дивно, що існує безліч рецептів з ним. Розповім смачний варіант, як приготувати картопляну запіканку з м'ясом в духовці.
Картопля для запіканки нарізаю тонкими часточками, щоб він добре пропікся і блюдо приготувалося швидше. Можна використовувати курку, яловичину або свинину, а в цьому рецепті використовую яловичий фарш. Запіканку можна подати на вечерю або до обіду, вона буде хороша теплою чи холодною.
- Фарш із яловичини - 450 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Чебрець - 1 штука
- Молоко - 3 склянки
- Картопля - 8 штук
- Сир - 300 грам
1
У сковороді обсмажте фарш, сіль і poperčite, готуйте його 10 хвилин, потім перекладіть в тарілку.
2
У сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте дрібно рубаний лук і обсмажуйте пару хвилин, потім всипте борошно, гарненько перемішайте і готуйте 1 хвилину.
3
Тонкою цівкою влийте молоко, додайте гілочку чебрецю (подрібнену) і весь час помішувати, після утворення густої маси зніміть сковороду з вогню і додайте 200 грам тертого сиру, перемішайте.
4
Картоплю очистіть від шкірки і вимийте, потім наріжте її тонкими кружечками. У форму для запікання викладіть половину картоплі, потім - шар фаршу і приготований соус.
5
Поверх м'ясної начинки покладіть залишилася картоплю і розігрійте духовку до 190 градусів. Накрийте форму фольгою, випікайте 45 хвилин.
6
Дістаньте запіканку і зніміть фольгу, посипте сиром, що залишився і відправте в духовку ще на 20 хвилин.
7
Готову запіканку дістаньте з духовки і остудіть протягом 5-10 хвилин, потім вже нарізайте шматочками і подавайте до столу.