Запечені яйця зі шпинатом, грибами і беконом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запечених яєць зі смаженим беконом, цибулею, часником, грибами портобелло, шпинатом, вершками, мускатним горіхом і сиром Пармезан.
Цей ситний апетитний сніданок готується дуже швидко.
- Бекону - 240 грам
- Лука - 1/4 склянки
- Часнику - 3 зубчики
- Грибів портобелло - 240 грам
- Шпинату - 300 грам
- Густих вершків - 1/3 склянки
- Солі - 1/4 чайних ложки
- Чорного перцю - 1/4 чайних ложки
- Мускатного горіха - 1/8 чайних ложки
- Яєць - 6 штук
- Сиру Пармезан - 2 Ст. Ложки
1. Нарізати бекон кубиками. Дрібно нарізати цибулю. Тонко нарізати гриби і часник. Дрібно натерти сир Пармезан. Поставити деко в верхній третині духовки і розігріти духовку до 230 градусів.
У великій сковороді обсмажити бекон до хрусткої скоринки. Викласти бекон на паперові рушники і дати стекти жиру.
У великій сковороді обсмажити бекон до хрусткої скоринки. Викласти бекон на паперові рушники і дати стекти жиру.
2. Обсмажити цибулю і часник в жирі від бекону на слабкому вогні, помішуючи, поки цибуля і часник не стануть м'якими, від 2 до 3 хвилин. Додати гриби і збільшити вогонь. Смажити, помішуючи, поки гриби не стануть м'якими, близько 3 хвилин.
3. Додати шпинат і перемішати. Смажити, поки шпинат не стане м'яким.
4. Додати вершки, сіль, перець, мускатний горіх і довести до кипіння.
5. Перемішати з беконом і зняти сковороду з вогню.
6. Влити суміш у велику форму для випічки і зробити 6 великих заглиблень в суміші. Розбити яйця в кожне поглиблення і випікати, поки білки не затвердіють, а жовтки все ще залишатимуться м'якими, від 7 до 10 хвилин. Злегка приправити сіллю і перцем, потім посипати тертим сиром Пармезан і подавати.