Запечене куряче філе з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Запечене куряче філе з картоплею - страва, яке порадує і здивує вас різноманіттям смакових відтінків, відмінною якістю і простотою приготування. Відмінний варіант для обіду або вечері.
До вашої уваги - нехитрий, але дуже грамотний рецепт запеченого курячого філе з картоплею, який допоможе з доступних компонентів і навіть з мінімальними знаннями кулінарії приготувати дуже смачне блюдо. Кожна господиня готує це блюдо по-різному, і я ділюся своїм варіантом. Сподіваюся, вам сподобається!
- Куряче філе - 900 грам
- Лук-пориста - 2 штуки
- Картопля - 8-10 штук
- Бекон - 6-8 штук (у вигляді смужок)
- Перець - 1 штука
- Шавлія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
Наріжте перець і цибулю порей. Промийте картоплю.
Дрібно наріжте бекон.
Наріжте курячі грудки не великими скибочками.
Нагрейте духовку до 250 градусів. Розігрійте сковороду і додайте туди подрібнений бекон, обсмажуйте бекон на середньому вогні, доти, поки він стане хрустким. Відкладіть готовий бекон в сторону.
Викладіть на розігріту сковороду шматочки філе, посоліть і поперчіть на ваш смак, обсмажуйте з двох сторін. Готове філе відкладіть в сторону до бекону.
Додаємо в цю ж сковороду картопля і пару столових ложок вершкового масла. Обсмажуємо на середньому вогні пару хвилин.
Додаємо нарізану цибулю-порей і перець. Продовжуємо готувати, поки цибуля і перець не дійдуть до коричневого відтінку.
Вливаємо трохи вина, щоб воно покривало дно. Тримаємо на середньому вогні пару хвилин.
Додаємо бекон і курку назад у каструлю, ретельно перемішуємо і ставимо в духовку приблизно на 20 хвилин.