Куряче філе, запечене з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Куряче філе (грудка) - дуже цінне м'ясо! А страви з нього виходять не тільки смачними, але і корисними.
Пропоную Вашій увазі рецепт курячого філе, запеченого з картоплею. Таке блюдо можна подавати і в якості святкового обіду, т.К. Воно дуже смачне, ситне і красиво виглядає. Ще один плюс - готується куряче філе з картоплею досить легко і швидко. Спробуйте!
- Куряче філе - 600 грам (грудка)
- Картопля - 6-7 штук
- Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
- Сир - 100 грам
- Майонез - 200 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Приправи - За смаком
1. Включаємо духовку на 180 градусів, щоб вона встигла розігрітися на той час, коли всі компоненти будуть підготовлені до запікання. Тим часом ретельно промиваємо куряче філе і нарізаємо його брусочками поперек волокон.
2. Далі очищаємо від лушпиння цибулю та нарізаємо його кільцями або півкільцями.
3. Картопля також чистимо і нарізаємо кружечками.
4. Потім на крупній тертці натираємо сир.
5. Змащуємо форму для запікання і викладаємо в неї інгредієнти шарами: 1) спочатку викладаємо кільця цибулі; 2) на них - куряче філе. Солимо, перчим. Можна додати улюблені приправи на Ваш смак. Також рекомендується налити в форму трохи води або бульйону, щоб страва не пересохло під час запікання; 3) далі викладаємо картопля, ще раз солимо; 4) посипаємо все тертим сиром; 5) потім змащуємо майонезом.
6. Відправляємо форму в розігріту духовку і запікаємо при температурі 180 градусів до готовності. Блюдо вважається готовим, коли на ньому з'являється рум'яна кірочка, а картопля легко проколюється ножем або виделкою.
7. Готову страву викладаємо на тарілки і подаємо до столу. При бажанні можна прикрасити його дрібно нарізаною зеленню. Смачного!