Куряче філе, запечене з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Куряче філе, запечене з сиром, стане прикрасою будь-якого столу. Здавалося б, таке просте блюдо, а як смачно виходить! Обов'язково спробуйте його приготувати, ви точно не пошкодуєте про це!
Якщо ви хочете знати, як приготувати куряче філе, запечене з сиром, то просто прочитайте цей рецепт. Він досить простий у виконанні. Sredizemnomorskie примітки, які в ньому присутні, обов'язково піднімуть вам настрій.
- Грудка куряча - 300 грам
- Помідор - 100 грам
- Моцарелла - 150 грам
- Базилік (гілочки) - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Суміш перців - 1 Чайна ложка
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Кетчуп - 1 Ст. Ложка
- Вода - 100 мілілітрів
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне (для змащування форми) - 1 Ст. Ложка
Для цього рецепта вам знадобиться куряче філе. Дуже важливо, щоб воно було свіжим, адже тільки з якісних продуктів виходять смачні страви. Промийте філе під проточною водою, обсушити і зачистити від плівок.
Тепер приготуйте маринад, який додасть м'ясу особливу пікантність. Для цього в глибокій тарілці змішайте томатну пасту і кетчуп, які слід попередньо розвести в холодній кип'яченій воді. Ці інгредієнти можна легко замінити звичайним томатним соком. Приправити сіллю і poperčite, влийте в миску сік лимона. Перемішайте.
Візьміть вимите куряче філе і опустіть його в підготовленим маринад таким чином, щоб рідина повністю покривала шматки птиці. Залиште курочку маринуватися на кілька годин, поставивши мисочку в прохолодне місце або в холодильник.
Моцареллу наріжте на невеликі пластинки. Можна взяти і інший сир, але саме моцарелла відмінно плавиться і додає особливого вершковий смак страви. Помідори вимийте, за бажанням зніміть шкірку і наріжте кубиками. Промийте свіжий базилік, порвіть його руками і додайте до моцареллі і помідорів. Все це посоліть і поперчіть, ретельно перемішайте.
Візьміть будь-яку зручну форму для запікання або ж просто ту, яка опиниться під рукою. Змастіть її рослинним маслом без запаху і викладіть спочатку курячі грудки, а потім сирно-томатну суміш у форму. Запікайте в духовці 40 хвилин при 180 градусах.