Куряче філе, запечене в білому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Запечена куряча грудка в ніжному запашному соусі, - тут смачно все: і курка, і соус. Блюдо дуже просте в приготуванні. Соус нагадує "бешамель" з добавкою маринованих огірочків.
Аналогічним чином цілком можна приготувати не тільки куряче філе, але і просто інші частини курки. Також цілком можна додати часник.
- Куряче філе - 2 штуки
- Вершкове масло - 40 грам
- Борошно пшеничне - 30 грам
- Молоко - 350 мілілітрів
- Огірок маринований - 2 штуки
- Сир - 40 грам
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Розтопити вершкове масло в сотейнику.
2. Додайте борошно і перемішайте, щоб не було грудочок.
3. Влийте поступово молоко і, постійно помішуючи, варіть соус до консистенції згущеного молока.
4. Лук і огірки наріжте, сир натріть.
5. Додайте до звареного соусу і перемішайте.
6. У жароміцних форму викладіть трохи соусу.
7. Потім куряче філе.
8. Залийте соусом.
9. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 40-50 хвилин. Смачного!