Куряче філе в білому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Куряча грудка у багатьох асоціюється з дієтичної їжею. М'ясо досить пісне, але якщо зробити куряче філе в білому соусі з грибами, виходить королівське блюдо з ніжним вершковим смаком.
Куряче філе просте і складне м'ясо одночасно. Готувати його просто, але так само просто і зіпсувати. Якщо його трохи перетримати, воно виходить сухим і зовсім несмачним. Я готую куряче філе в білому соусі з грибами, виходить дуже ніжне і соковите блюдо. Сьогодні я розповім, як приготувати це ніжне м'ясо в духовці. Запікати філе потрібно всього лише 6-8 хвилин, головне не перетримати. Соус з вершків виходить ніжним і шовковистим і відмінно обволікає кожен шматочок. Спробуйте, така курочка вам сподобається!
- Куряче філе - 4 штуки
- Лимонний сік - 1/2 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок (розтоплене)
- Зелена цибуля - 1/2 пучка
- Печериці - 400 грам
- Вино біле - 1/4 склянки (сухе)
- Курячий бульйон - 1/4 склянки
- Вершки - 1 Склянка(30% жирності)
Курку помийте і обсушіть. Покладіть на лист пергаментного паперу і відбийте молоточком. Полийте лимонним соком, poperčite і сіль.
На деко влийте гаряче розтоплене вершкове масло і викладіть курку.
Накрийте деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 6-8 хвилин. Все залежить від товщини філе.
Лук помийте і дрібно наріжте. Обсмажте на олії на сковороді 1-2 хвилини.
Гриби помийте і обсушіть. Наріжте тонкими слайсами і відправте на сковороду до цибулі. Обсмажте 3-4 хвилини.
Додайте вино і курячий бульйон. Варіть, помішуючи, поки рідина не випарується наполовину.
Додайте вершки і млоїте на повільному вогні до загусання.
Курку дістаньте з дека, покладіть на тарілку, полийте зверху соусом і посипте рубаною зеленню.