Рецепт Куряче філе в білому соусі фото

Куряче філе в білому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Птах , Курка , Куряче філе , Гриби , Печериці
ПП рецепти
На обід , Корисний обід
Гарячі страви , Страви у фользі
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Куряча грудка у багатьох асоціюється з дієтичної їжею. М'ясо досить пісне, але якщо зробити куряче філе в білому соусі з грибами, виходить королівське блюдо з ніжним вершковим смаком.

Опис приготування:

Куряче філе просте і складне м'ясо одночасно. Готувати його просто, але так само просто і зіпсувати. Якщо його трохи перетримати, воно виходить сухим і зовсім несмачним. Я готую куряче філе в білому соусі з грибами, виходить дуже ніжне і соковите блюдо. Сьогодні я розповім, як приготувати це ніжне м'ясо в духовці. Запікати філе потрібно всього лише 6-8 хвилин, головне не перетримати. Соус з вершків виходить ніжним і шовковистим і відмінно обволікає кожен шматочок. Спробуйте, така курочка вам сподобається!

  • Куряче філе - 4 штуки
  • Лимонний сік - 1/2 чайних ложки
  • Чорний мелений перець - 1/4 чайних ложки
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Вершкове масло - 5 Ст. Ложок (розтоплене)
  • Зелена цибуля - 1/2 пучка
  • Печериці - 400 грам
  • Вино біле - 1/4 склянки (сухе)
  • Курячий бульйон - 1/4 склянки
  • Вершки - 1 Склянка(30% жирності)
куряче філе в білому соусі - фото крок 1
Курку помийте і обсушіть. Покладіть на лист пергаментного паперу і відбийте молоточком. Полийте лимонним соком, poperčite і сіль.
куряче філе в білому соусі - фото крок 2
На деко влийте гаряче розтоплене вершкове масло і викладіть курку.
куряче філе в білому соусі - фото крок 3
Накрийте деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 6-8 хвилин. Все залежить від товщини філе.
куряче філе в білому соусі - фото крок 4
Лук помийте і дрібно наріжте. Обсмажте на олії на сковороді 1-2 хвилини.
куряче філе в білому соусі - фото крок 5
Гриби помийте і обсушіть. Наріжте тонкими слайсами і відправте на сковороду до цибулі. Обсмажте 3-4 хвилини.
куряче філе в білому соусі - фото крок 6
Додайте вино і курячий бульйон. Варіть, помішуючи, поки рідина не випарується наполовину.
куряче філе в білому соусі - фото крок 7
Додайте вершки і млоїте на повільному вогні до загусання.
куряче філе в білому соусі - фото крок 8
Курку дістаньте з дека, покладіть на тарілку, полийте зверху соусом і посипте рубаною зеленню.

Схожі рецепти