Рецепт Курячі тефтелі з кабачками в білому соусі фото

Курячі тефтелі з кабачками в білому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Курка , Кабачок
Дієтичне харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Курячі тефтелі з кабачками - ніжне, смачне, дієтичне блюдо в чудовому соусі з кремовою консистенцією. Воно добре підійде і для дитячого харчування.

Опис приготування:

Курячі тефтелі з кабачками в білому соусі - чудове літнє блюдо. Просте, смачне, ніжне і дієтичне. Всім раджу спробувати!

  • Куряче філе - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1, 5 штуки
  • Батон білий - 50 грам
  • Кабачок - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Соняшникова олія - 30 мілілітрів
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
курячі тефтелі з кабачками в білому соусі - фото крок 1
Білий батон замочіть в холодній кип'яченій воді. Через 5-7 хвилин відіжміть воду. Половину цибулини очистіть, помийте. Філе куряче помийте. Пропустіть куряче філе, батон і цибулю через м'ясорубку.
курячі тефтелі з кабачками в білому соусі - фото крок 2
Фарш посоліть і ретельно перемішайте. Можна збити блендером для більшої однорідності.
курячі тефтелі з кабачками в білому соусі - фото крок 3
З приготованого фаршу сформуйте круглі кульки і викладіть в каструлю з киплячою водою. Варіть тефтелі 20-25 хвилин до готовності.
курячі тефтелі з кабачками в білому соусі - фото крок 4
Одну цибулину і моркву очистіть, помийте і наріжте довільно. Викладіть в каструлю з антипригарним покриттям або сковороду.
курячі тефтелі з кабачками в білому соусі - фото крок 5
Налийте в каструлю рафіновану соняшникову олію і смажте овочі, перемішуючи, 10 хвилин на середньому вогні. Можна налити трохи бульйону, в якому варилися тефтелі, щоб овочі не стільки смажилися, скільки гасилися. Так блюдо буде більш дієтичним.
курячі тефтелі з кабачками в білому соусі - фото крок 6
Після додайте в каструлю з цибулею і морквою нарізані кабачки.
курячі тефтелі з кабачками в білому соусі - фото крок 7
Налийте ще трохи бульйону і продовжуйте гасити овочі до готовності. Додати сіль за смаком.
курячі тефтелі з кабачками в білому соусі - фото крок 8
Приготуйте білий соус. У сковороду викладіть шматочок вершкового масла і борошно. На невеликому вогні розчиніть масло і перемішайте з борошном до однорідної консистенції, без грудочок.
курячі тефтелі з кабачками в білому соусі - фото крок 9
Поступово влийте молоко і перемішайте з олією і борошном. Налийте склянку бульйону від тефтелей, сіль за смаком і, постійно перемішуючи, доведіть соус до густої консистенції. Можна молоко замінити вершками, але тоді не потрібно класти вершкове масло.
курячі тефтелі з кабачками в білому соусі - фото крок 10
В білий соус викладіть тефтелі.
курячі тефтелі з кабачками в білому соусі - фото крок 11
Сковороду з тюфтельками в соусі накрийте кришкою і прогрійте 5-6 хвилин.
курячі тефтелі з кабачками в білому соусі - фото крок 12
У каструлю з овочами викладіть тефтелі в соусі і перемішайте.
курячі тефтелі з кабачками в білому соусі - фото крок 13
Курячі тефтелі з кабачками в білому соусі готові. Подавайте на обід або вечерю.

Схожі рецепти