Тефтелі в білому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Щоб потішити себе смачним і ситним м'ясним блюдом зовсім не потрібно готувати щось складне. Пропоную звернути увагу на цей простий рецепт тефтелей в білому соусі з вершками.
Такі тефтелі в білому соусі в домашніх умовах - відмінна альтернатива звичним смаженим котлет. Апетитний і ніжний соус доповнити не тільки м'ясо, але і гарнір, який буде поданий з тюфтельками. Також в блюдо можна використовувати тертий сир, щоб зробити соус ще більш оригінальним і смачним.
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
- Цибулина - 1 штука
- Фарш - 600 грам (свинина і яловичина)
- Яйце - 1-2 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 100 мілілітрів
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Свіжа зелень - 1 щіпка
- Біле сухе вино - 50 мілілітрів (по бажанню)
- Панірувальні сухарі - 100 грам
1. Вимити шматочок свинини і яловичини. Пропустити через м'ясорубку і викласти в миску. Вбити 1-2 яйця, додати сіль, перець, сушені трави і спеції за смаком. Лук очистити і нарізати дрібними кубиками. За бажанням можна обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Додати панірувальні сухарі.
2. Ретельно перемішати до однорідної консистенції. Якщо фарш виходить занадто сухим, в нього можна додати трохи молока. В рецепт приготування тефтелей в білому соусі також можна використовувати томатну пасту або соус до смаку.
3. На сковороді розігріти олію і сформувати невеликі кульки з фаршу. Обсмажити тефтелі на середньому вогні.
4. Коли тефтелі зарум'янилися з усіх боків їх можна перекласти зі сковороди на тарілку і залишити на деякий час.
5. Тепер можна приступити до соусу. На окремій сковороді розтопити вершкове масло.
6. Всипати борошно з дрібкою солі і обсмажити до золотистого кольору. Тонкою цівкою влити вершки і додати трохи сметани для консистенції. Також тефтелі в білому соусі в домашніх умовах можна доповнити невеликою кількістю білого вина, що додасть страві особливий аромат.
7. Проварити соус на повільному вогні, а потім викласти в нього тефтелі. Гасити ще хвилини 3-4, а потім додати дрібку свіжої зелені. Тепер ви знаєте, як зробити тефтелі в білому соусі і можете легко повторити це блюдо на своїй кухні.