Тефтелі з кабачками і баклажанами в соусі
(покроковий рецепт з фото)
Тефтелі з баклажаном і кабачком в томатному соусі - це ситне, корисне і смачне блюдо. Фарш, з якого виготовлені тефтелі, може бути з будь-якого м'яса на ваш смак. Готується блюдо просто.
Курячі тефтелі з кабачком і баклажаном - це надзвичайно корисне і смачне блюдо, особливо в літній період. Готується дуже просто, хоча потрібен час. Спочатку потрібно зробити м'ясний фарш. У мене він курячий. Після складіть в каструлю всі овочі, додайте томатну пасту і приправи. Овочі тушкуйте 20 хвилин, потім додайте тефтелі і готуйте страву ще 25 хвилин. Якщо не класти перець і гострі приправи, підійде для дієтичного та дитячого харчування.
- Куряче філе - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Білий батон - 80 грам
- Баклажан - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
Приготуйте фарш для тефтелей. Куряче філе помийте. Білий батон або булку замочіть в холодній, кип'яченій воді і відіжміть через 7-8 хвилин. Одну невелику цибулину очистіть і помийте. Пропустіть через м'ясорубку курку, цибуля і естафета.
Фарш посоліть за смаком і ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Можна поперчити, додати будь-які сухі трави.
Одну цибулину очистіть, помийте і наріжте півкільцями. Викладіть в каструлю з товстим дном.
Морква очистіть, помийте, наріжте і додайте до цибулі в каструлю. Підсмажте цибулю з морквою, перемішуючи, протягом 7-8 хвилин на рафінованій соняшниковій олії.
Кабачок помийте, наріжте кружальцями і додайте в каструлю.
Баклажан помийте, наріжте кільцями і обваляйте в борошні. Викладіть в каструлю з овочами. Додайте сіль, цукор і томатну пасту.
Налийте води стільки, щоб вона доходила до середини овочів. Поставте каструлю на плиту, накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 20 хвилин.
З приготованого фаршу сформуйте тефтелі, викладіть їх в каструлю на овочі. Додайте лавровий лист.
Знову накрийте каструлю кришкою і тушкуйте ще 20-25 хвилин до готовності.
Ароматне, корисне смачне блюдо готове.