Рецепт Тефтелі з кабачками і баклажанами в соусі фото

Тефтелі з кабачками і баклажанами в соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Курка , Баклажан , Кабачок
Для діабетиків
На обід , На вечерю , Корисний обід
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Тефтелі з баклажаном і кабачком в томатному соусі - це ситне, корисне і смачне блюдо. Фарш, з якого виготовлені тефтелі, може бути з будь-якого м'яса на ваш смак. Готується блюдо просто.

Опис приготування:

Курячі тефтелі з кабачком і баклажаном - це надзвичайно корисне і смачне блюдо, особливо в літній період. Готується дуже просто, хоча потрібен час. Спочатку потрібно зробити м'ясний фарш. У мене він курячий. Після складіть в каструлю всі овочі, додайте томатну пасту і приправи. Овочі тушкуйте 20 хвилин, потім додайте тефтелі і готуйте страву ще 25 хвилин. Якщо не класти перець і гострі приправи, підійде для дієтичного та дитячого харчування.

  • Куряче філе - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Білий батон - 80 грам
  • Баклажан - 1 штука
  • Кабачок - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Соняшникова олія - 30 мілілітрів
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
тефтелі з кабачками і баклажанами в соусі - фото крок 1
Приготуйте фарш для тефтелей. Куряче філе помийте. Білий батон або булку замочіть в холодній, кип'яченій воді і відіжміть через 7-8 хвилин. Одну невелику цибулину очистіть і помийте. Пропустіть через м'ясорубку курку, цибуля і естафета.
тефтелі з кабачками і баклажанами в соусі - фото крок 2
Фарш посоліть за смаком і ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Можна поперчити, додати будь-які сухі трави.
тефтелі з кабачками і баклажанами в соусі - фото крок 3
Одну цибулину очистіть, помийте і наріжте півкільцями. Викладіть в каструлю з товстим дном.
тефтелі з кабачками і баклажанами в соусі - фото крок 4
Морква очистіть, помийте, наріжте і додайте до цибулі в каструлю. Підсмажте цибулю з морквою, перемішуючи, протягом 7-8 хвилин на рафінованій соняшниковій олії.
тефтелі з кабачками і баклажанами в соусі - фото крок 5
Кабачок помийте, наріжте кружальцями і додайте в каструлю.
тефтелі з кабачками і баклажанами в соусі - фото крок 6
Баклажан помийте, наріжте кільцями і обваляйте в борошні. Викладіть в каструлю з овочами. Додайте сіль, цукор і томатну пасту.
тефтелі з кабачками і баклажанами в соусі - фото крок 7
Налийте води стільки, щоб вона доходила до середини овочів. Поставте каструлю на плиту, накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 20 хвилин.
тефтелі з кабачками і баклажанами в соусі - фото крок 8
З приготованого фаршу сформуйте тефтелі, викладіть їх в каструлю на овочі. Додайте лавровий лист.
тефтелі з кабачками і баклажанами в соусі - фото крок 9
Знову накрийте каструлю кришкою і тушкуйте ще 20-25 хвилин до готовності.
тефтелі з кабачками і баклажанами в соусі - фото крок 10
Ароматне, корисне смачне блюдо готове.

Схожі рецепти