Запечене філе сома
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати філе сома смачно і нескладно, то не проходьте повз! чудовий рецепт, який точно не залишить вас байдужими. Запам'ятовуйте і обов'язково повторіть!
Маринад для рибки, на мій погляд, просто необхідний. Однак основні його інгредієнти ви можете змінювати, підлаштовуючи під власні смакові переваги. В даному випадку блюдо чудово підійде для святкового столу, так як виглядає приголомшливо апетитно і оригінально. Для щоденного меню можна просто запекти філе цілком.
- Сом - 1 штука
- Імбир - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Сік лимона - 50 мілілітрів
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Шафран і куркума - 1 щіпка
1. Рибу вимийте і акуратно очистіть від шкірки, видаліть голову.
2. Зріжте гострим ножем філе.
3. Для приготування маринаду з'єднайте мед, соєвий соус і сік лимона. Додайте тертий імбир, пропущений через прес часник, сіль і перець. Викладіть в маринад філе і залиште в холодильнику на годинку (можна довше).
4. Щоб філе виглядало цікавіше на столі можна нарізати його тонкими смужками і сплести ось такі кіски. З'єднайте масло з куркумою і шавлією, змастіть за допомогою пензлика філе. Викладіть на гарячу решітку і запікайте буквально хвилин 10-12.
5. Подавайте філе сома з гарніром і соусом до смаку.
Смачного!
Смачного!