Запечене філе лосося
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт запеченого філе лосося особливо актуальний сучасним городянам, у яких є гроші, але немає часу. Купив філе лосося, 10-20 хвилин - і запечене філе лосося можна подавати до столу.
Запечене філе лосося готується дуже швидко, клопоту не вимагає. Ви можете варити рис і запікати лосось одночасно. Візьміть свіжу зелень, так філе лосося вийде смачніше і соковитіше. Коли риба приготується, можете полити її лимонним соком, але мені вистачає лимонної цедри, яку я додаю до зелені. Коротше, рецепт запеченого філе лосося наскільки простий, настільки і універсальний - можете змінювати його на свій розсуд, навряд чи зможете зіпсувати. Отже, розповідаю, як приготувати!
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Кріп - За смаком
- Петрушка - За смаком
- Цибуля - 1 штука (краще цибулю-шалот, але підійде і звичайний ріпчаста.)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Лосось - 500 грам(3-4 середніх шматочка.)
- Чорний мелений перець - За смаком
Дістаньте з морозильної камери лосось за 30 хвилин до приготування. Розморожувати, особливо рибу, краще в кімнатній температурі, а не в мікрохвильовій печі. Дрібно нарубати лук, кріп і петрушку. Змішайте їх з цедрою лимона і додайте оливкову олію.
Приготуйте деко для запікання. Накрийте його пекарської папером. Покладіть лосось шкіркою вниз, поперчіть, потім перевніте і зверху викладіть трохи суміші зелені з цибулею.
Розігрійте духовку на 180 градусів і випікайте лосось близько 25-30 хвилин. Щоб риба запеклася багато часу не потрібно. Ви побачите, що вона готова. Бажаю вам приємного апетиту!