Рецепт Запечене філе лосося фото

Запечене філе лосося
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Лосось, Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Легка вечеря, Обід за 30 хвилин
Гарячі страви

Рецепт запеченого філе лосося особливо актуальний сучасним городянам, у яких є гроші, але немає часу. Купив філе лосося, 10-20 хвилин - і запечене філе лосося можна подавати до столу.

Запечене філе лосося готується дуже швидко, клопоту не вимагає. Ви можете варити рис і запікати лосось одночасно. Візьміть свіжу зелень, так філе лосося вийде смачніше і соковитіше. Коли риба приготується, можете полити її лимонним соком, але мені вистачає лимонної цедри, яку я додаю до зелені. Коротше, рецепт запеченого філе лосося наскільки простий, настільки і універсальний - можете змінювати його на свій розсуд, навряд чи зможете зіпсувати. Отже, розповідаю, як приготувати!

  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Кріп - За смаком
  • Петрушка - За смаком
  • Цибуля - 1 штука (краще цибулю-шалот, але підійде і звичайний ріпчаста.)
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Лосось - 500 грам(3-4 середніх шматочка.)
  • Чорний мелений перець - За смаком
запечене філе лосося - фото крок 1
Дістаньте з морозильної камери лосось за 30 хвилин до приготування. Розморожувати, особливо рибу, краще в кімнатній температурі, а не в мікрохвильовій печі. Дрібно нарубати лук, кріп і петрушку. Змішайте їх з цедрою лимона і додайте оливкову олію.
запечене філе лосося - фото крок 2
Приготуйте деко для запікання. Накрийте його пекарської папером. Покладіть лосось шкіркою вниз, поперчіть, потім перевніте і зверху викладіть трохи суміші зелені з цибулею.
запечене філе лосося - фото крок 3
Розігрійте духовку на 180 градусів і випікайте лосось близько 25-30 хвилин. Щоб риба запеклася багато часу не потрібно. Ви побачите, що вона готова. Бажаю вам приємного апетиту!

Схожі рецепти