Рецепт Запечене філе лосося фото

Запечене філе лосося
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Лосось , Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Легка вечеря , Обід за 30 хвилин
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Рецепт запеченого філе лосося особливо актуальний сучасним городянам, у яких є гроші, але немає часу. Купив філе лосося, 10-20 хвилин - і запечене філе лосося можна подавати до столу.

Опис приготування:

Запечене філе лосося готується дуже швидко, клопоту не вимагає. Ви можете варити рис і запікати лосось одночасно. Візьміть свіжу зелень, так філе лосося вийде смачніше і соковитіше. Коли риба приготується, можете полити її лимонним соком, але мені вистачає лимонної цедри, яку я додаю до зелені. Коротше, рецепт запеченого філе лосося наскільки простий, настільки і універсальний - можете змінювати його на свій розсуд, навряд чи зможете зіпсувати. Отже, розповідаю, як приготувати!

  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Кріп - За смаком
  • Петрушка - За смаком
  • Цибуля - 1 штука (краще цибулю-шалот, але підійде і звичайний ріпчаста.)
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Лосось - 500 грам(3-4 середніх шматочка.)
  • Чорний мелений перець - За смаком
запечене філе лосося - фото крок 1
Дістаньте з морозильної камери лосось за 30 хвилин до приготування. Розморожувати, особливо рибу, краще в кімнатній температурі, а не в мікрохвильовій печі. Дрібно нарубати лук, кріп і петрушку. Змішайте їх з цедрою лимона і додайте оливкову олію.
запечене філе лосося - фото крок 2
Приготуйте деко для запікання. Накрийте його пекарської папером. Покладіть лосось шкіркою вниз, поперчіть, потім перевніте і зверху викладіть трохи суміші зелені з цибулею.
запечене філе лосося - фото крок 3
Розігрійте духовку на 180 градусів і випікайте лосось близько 25-30 хвилин. Щоб риба запеклася багато часу не потрібно. Ви побачите, що вона готова. Бажаю вам приємного апетиту!

Схожі рецепти