Запечена рулька в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
На святковий або щоденний стіл відмінно підійде цей рецепт приготування запеченої рульки в рукаві з ароматним часником, пікантність аджика, соєвим соусом і соком апельсина.
Ідеальний варіант, як приготувати запечену рульку в рукаві, щоб вона була соковитою і ароматною - це замаринувати її попередньо на всю ніч. А що використовувати в маринаді - вирішувати тільки вам: це можуть бути найрізноманітніші приправи і добавки.
- Свиняча рулька - 1 штука
- Часник - 2-4 зубчиків
- Аджика - За смаком
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Апельсин - 0.5 штуки
- Лимон - 0.5 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
1. Рульку вимийте і висушіть трохи паперовою серветкою.
2. Вичавіть сік з половинок лимона і апельсина. Також підготуйте соєвий соус (додаючи його по рецепту приготування запеченої рульки в рукаві, будьте обережні з сіллю! ).
3. Очистіть часник, підготуйте спеції за смаком і аджику.
4. У глибоку миску покладіть рульку. Щедро змастіть / полийте її всіма складовими маринаду. Розітріть все як слід по поверхні, викладіть попередньо тонко нарізаний часник.
5. Потім накрийте мисочку харчовою плівкою, приберіть рулку в холодильник. Щоб запечена рулька в рукаві в домашніх умовах добре промаринувалося, буде потрібно не менше 4-5 годин.
6. Після перекладіть рульку в рукав. Якщо хочете, можете додатково її посолити. Підберіть форму відповідного розміру, надішліть рульку запікатися в духовці при середній температурі.
7. Залежно від розміру випікайте близько 2 годин. Щоб утворилася рум'яна кірочка, розріжте рукав за 10-20 хвилин до закінчення готування.
Ось і весь секрет, як приготувати запечену рульку в рукаві.
Ось і весь секрет, як приготувати запечену рульку в рукаві.