Копчена рулька, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Соковита, дуже апетитна і неймовірно ніжна копчена рулька, запечена в духовці в домашніх умовах - відмінна закуска для прийому гостей і сімейного торжества.
1. Рульку потрібно вимити і викласти в миску або каструлю за розміром.
2. Сіль з'єднати з невеликою кількістю води і повністю розчинити. Влити сольовий розчин до рулька, додавши необхідну кількість води, щоб рулька занурилася в розсіл.
3. У такому вигляді потрібно залишити її мінімум на 1 добу, краще на 2.
4. Потім акуратно дістати рульку з розсолу і як слід просушити паперовим рушником.
5. Щоб копчена рулька, запечена в духовці в домашніх умовах була більш пікантною, необхідно пропустити через прес очищений часник.
6. З'єднати його з перцем і цукром, як слід перемішати.
7. Додати рідкий дим і обмазати рульку з усіх боків. Прибрати в холодильник мінімум на пару годин.
8. Запікати можна як на решітці, підставивши деко під низ, так і в фользі. У другому випадку за півгодини до готовності краще розгорнути фольгу, щоб підрум'янити рульку.
9. У процесі потрібно перевертати її, щоб вона рівномірно готувалася, і поливати витопленого соками.
Ось такий простий рецепт копченої рульки, запечена в духовці. Подавати до столу її краще після повного охолодження.
- Рулька - 1 штука
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Рідкий дим - 8-9 Ст. Ложок
- Перець - 1 щіпка
- Часник - 1-4 зубчиків
2. Сіль з'єднати з невеликою кількістю води і повністю розчинити. Влити сольовий розчин до рулька, додавши необхідну кількість води, щоб рулька занурилася в розсіл.
3. У такому вигляді потрібно залишити її мінімум на 1 добу, краще на 2.
4. Потім акуратно дістати рульку з розсолу і як слід просушити паперовим рушником.
5. Щоб копчена рулька, запечена в духовці в домашніх умовах була більш пікантною, необхідно пропустити через прес очищений часник.
6. З'єднати його з перцем і цукром, як слід перемішати.
7. Додати рідкий дим і обмазати рульку з усіх боків. Прибрати в холодильник мінімум на пару годин.
8. Запікати можна як на решітці, підставивши деко під низ, так і в фользі. У другому випадку за півгодини до готовності краще розгорнути фольгу, щоб підрум'янити рульку.
9. У процесі потрібно перевертати її, щоб вона рівномірно готувалася, і поливати витопленого соками.
Ось такий простий рецепт копченої рульки, запечена в духовці. Подавати до столу її краще після повного охолодження.