Рецепт Копчена рулька, запечена в духовці фото

Копчена рулька, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина, Свиняча рулька, Рідкий дим
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл

Соковита, дуже апетитна і неймовірно ніжна копчена рулька, запечена в духовці в домашніх умовах - відмінна закуска для прийому гостей і сімейного торжества.

1. Рульку потрібно вимити і викласти в миску або каструлю за розміром.

2. Сіль з'єднати з невеликою кількістю води і повністю розчинити. Влити сольовий розчин до рулька, додавши необхідну кількість води, щоб рулька занурилася в розсіл.

3. У такому вигляді потрібно залишити її мінімум на 1 добу, краще на 2.

4. Потім акуратно дістати рульку з розсолу і як слід просушити паперовим рушником.

5. Щоб копчена рулька, запечена в духовці в домашніх умовах була більш пікантною, необхідно пропустити через прес очищений часник.

6. З'єднати його з перцем і цукром, як слід перемішати.

7. Додати рідкий дим і обмазати рульку з усіх боків. Прибрати в холодильник мінімум на пару годин.

8. Запікати можна як на решітці, підставивши деко під низ, так і в фользі. У другому випадку за півгодини до готовності краще розгорнути фольгу, щоб підрум'янити рульку.

9. У процесі потрібно перевертати її, щоб вона рівномірно готувалася, і поливати витопленого соками.

Ось такий простий рецепт копченої рульки, запечена в духовці. Подавати до столу її краще після повного охолодження.


  • Рулька - 1 штука
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Рідкий дим - 8-9 Ст. Ложок
  • Перець - 1 щіпка
  • Часник - 1-4 зубчиків
1. Рульку потрібно вимити і викласти в миску або каструлю за розміром.

2. Сіль з'єднати з невеликою кількістю води і повністю розчинити. Влити сольовий розчин до рулька, додавши необхідну кількість води, щоб рулька занурилася в розсіл.

3. У такому вигляді потрібно залишити її мінімум на 1 добу, краще на 2.

4. Потім акуратно дістати рульку з розсолу і як слід просушити паперовим рушником.

5. Щоб копчена рулька, запечена в духовці в домашніх умовах була більш пікантною, необхідно пропустити через прес очищений часник.

6. З'єднати його з перцем і цукром, як слід перемішати.

7. Додати рідкий дим і обмазати рульку з усіх боків. Прибрати в холодильник мінімум на пару годин.

8. Запікати можна як на решітці, підставивши деко під низ, так і в фользі. У другому випадку за півгодини до готовності краще розгорнути фольгу, щоб підрум'янити рульку.

9. У процесі потрібно перевертати її, щоб вона рівномірно готувалася, і поливати витопленого соками.

Ось такий простий рецепт копченої рульки, запечена в духовці. Подавати до столу її краще після повного охолодження.

Схожі рецепти