Рулька копчена
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є вдома коптильня, то ви можете побалувати себе дивно смачною копченої рулькой. Рецептів приготування і маринування рульки існує велика кількість, цей - один з простих.
Після копчення рульку краще заморозити, так вона буде краще різатися. У гарячому вигляді рульку також можна їсти, вона ідеально смакує з різними соусами. Таку рульку добре готувати на святковий стіл, а подавати її в розрізі.
- Свиняча рулька - 1 штук
- Сіль - За смаком
1. Щоб зробити копчену рульку, для початку її потрібно вимочити в солоному розчині. Для цього відразу добре почистіть рульку і окремо приготуйте розсіл: на 3 л води додайте 250г солі.
2. Проткніть в декількох місцях рульку ножем, залиште її в розсолі на 1, 5-2 годину.
3. Тепер поміщаємо рульку в розсіл мінімум на 18 годин.
4. Потім відварюємо рульку близько 2 годин в підсоленій воді зі спеціями, а потім натираємо чорним меленим перцем (і можна спеціями за смаком).
5. Викладаємо рульку в коптильню. У мене було сало, і я вирішила також його покоптіть разом з рулькой.
6. Починається процес копчення.
7. В середньому рулька коптиться близько 30-40 хвилин.
8. Ось така апетитна, соковита і ароматна вона виходить. Спробуйте!