Запечена риба в горщику по-зауральські
(покроковий рецепт з фото)
"ця рибка, запечена під ніжним вершковим покривалом з рум'яною сирною скоринкою, виходить така смачна! & Quot. Приблизно такі компліменти зазвучать після дегустації цієї страви. Обов'язково приготуйте!
В оригінальному рецепті була тріска, але у мене сьогодні пеленгас. Але, Запевнюю вас, що будь-яка рибка буде смачна і ніжна по цьому чудовому рецептом.
А рецепт, як приготувати запечену рибу в горщику по-зауральські, простий! Запікають її в горщиках під сирною заливкою. Подають із зеленню і свіжими овочами. Готуйте з задоволенням!
- Риба - 500 грам (пеленгас)
- Сир - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Майонез - 100 мілілітрів
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - 1 пучок
- Борошно - 2 Ст. Ложки
Rиbu чистий, попатраєте, видаліть плавники і голову, промийте під проточною водою, розріжте на порційні шматочки. Шматочки не робіть товщиною більше 5 сантиметрів.
Розігрійте на сковороді рослинне масло. Цибуля чистий, поріжте на кубики і пасеруйте 5 хвилин до м'якості.
Сир натріть на крупній тертці. Для заливки змішайте майонез, сир, сіль і перець.
Шматочки риби обваляйте в борошні, укласти в горщик по 2 шматка на порцію, додайте пасеровану цибулю.
Викладіть зверху заливку. Випікайте блюдо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин під кришками.
Рибу можна подавати прямо в горщиках або ж викласти в плоскі тарілки. Смачного!