Запечена короп в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 50 хв.
Рецепт приготування запеченого коропа в духовці. Запечена короп виходить ніжним і смачним.
Опис приготування:
Короп дуже добре поєднується з картоплею. Короп з картоплею приготований в духовці можна подавати як на обід, так і на вечерю. Готувати його зовсім не складно.
- Картопля - 6 штук
- Короп - 1 штука
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Перець і сіль - 1 За смаком
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Петрушка, зелена цибуля і кріп - 1 За смаком (для прикраси)
1. Соняшниковою олією змащуємо деко. Очистим карпа, якщо він був заморожений, размораживаем. Густо намажемо його майонезом, перчимо і солимо.
2. Промиваємо картопля, очищаємо його і потім наріжемо віялових методом. Нарізаємо очищену картоплю до середини півколом. Підстава залишаємо цілим.
3. Поруч з рибою укладаємо нарізану картоплю і солимо. Очистимо цибулю і наріжемо його кільцями. Лук кладемо зверху на картоплю і рибу. До температури двісті градусів розігріваємо духовку і відправляємо туди деко.
4. Приблизно хвилин через п'ятнадцять рибу і картоплю треба перевернути. Потім ще хвилин п'ятнадцять тримаємо в духовці.
5. Після рибу перекладаємо на велику тарілку і прикрашаємо зеленню. Можна подавати до столу.