Рецепт Запечена короп в духовці фото

Запечена короп в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Короп
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 4
Час приготування: 50 хв.

Рецепт приготування запеченого коропа в духовці. Запечена короп виходить ніжним і смачним.

Опис приготування:

Короп дуже добре поєднується з картоплею. Короп з картоплею приготований в духовці можна подавати як на обід, так і на вечерю. Готувати його зовсім не складно.

  • Картопля - 6 штук
  • Короп - 1 штука
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Перець і сіль - 1 За смаком
  • Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
  • Петрушка, зелена цибуля і кріп - 1 За смаком (для прикраси)
запечена короп в духовці - фото крок 1
1. Соняшниковою олією змащуємо деко. Очистим карпа, якщо він був заморожений, размораживаем. Густо намажемо його майонезом, перчимо і солимо.
запечена короп в духовці - фото крок 2
2. Промиваємо картопля, очищаємо його і потім наріжемо віялових методом. Нарізаємо очищену картоплю до середини півколом. Підстава залишаємо цілим.
запечена короп в духовці - фото крок 3
3. Поруч з рибою укладаємо нарізану картоплю і солимо. Очистимо цибулю і наріжемо його кільцями. Лук кладемо зверху на картоплю і рибу. До температури двісті градусів розігріваємо духовку і відправляємо туди деко.
запечена короп в духовці - фото крок 4
4. Приблизно хвилин через п'ятнадцять рибу і картоплю треба перевернути. Потім ще хвилин п'ятнадцять тримаємо в духовці.
запечена короп в духовці - фото крок 5
5. Після рибу перекладаємо на велику тарілку і прикрашаємо зеленню. Можна подавати до столу.

Схожі рецепти