Запечена короп з ароматним картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Люблю такі страви: і риба, і гарнір - все готується разом. Дуже просто і дуже смачно. Крім того, все запікається, а не смажиться, а значить ще й корисне. Заходьте і дивіться ідею здорового вечері.
У цій страві можна використовувати будь-яку рибу: прекрасно підійде сазан, річкова форель або навіть скумбрія. В іншому ж рекомендую дотримуватися рецептуру.
- Короп - 1 штука
- Лимон - 4 часточки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Картопля - 8 штук
- Розмарин - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Кріп - 4 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
1. Carpe чистий, видаліть зябра і нутрощі.
2. Викладіть на пергамент, приправити сіллю, поперчіть, змастіть маслом.
3. Картопля почистіть і наріжте на часточки.
4. Змішайте рубані листочки розмарину, зубчик часнику і ложку масла.
5. Викладіть картоплю навколо коропа. Половину полийте розмариновою маслом, другу половину посипте рубаним кропом і часником з олією.
6. Запікайте при 180 градусах близько 40 хвилин. При подачі зробіть надрізи і вставте туди скибочки лимона.
7. Смачного!