Запечена короп з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Короп - це дуже смачна і ніжна риба. Вона зовсім нежирна, тому, її слід готувати акуратно, щоб не пересушити. Найкраще запікати коропа в духовці з овочами і грибочками для аромату.
Хочете знати, як приготувати запеченого коропа з грибами? Тоді просто прочитайте цей рецепт. Рибка обов'язково вийде соковитою і ароматною. Овочі зроблять це блюдо просто неймовірним! воно сподобається, і вам, і вашим гостям.
- Короп - 1, 5 кілограма
- Гриби - 300 грам (печериці або будь-які інші)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Помідор - 1-2 штук
- Лимон - 1/2 штуки
- Олія соняшникова - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль, перець - За смаком
Короп помер від sheluhi, видаліть зябра, розріжте черево і дістаньте тельбухи. Знову промийте тушку риби і обсушити паперовими рушниками. Натріть коропа сіллю і перцем.
Розріжте лимон навпіл. З однієї половинки вичавити сік і полийте їм коропа. Другу половинку розріжте на півкільця. Зробіть на тушці риби поперечні розрізи і в кожен вкладіть по часточці лимона.
Гриби замочити в холодній воді. Гарненько їх почистіть і промийте. У каструлі закип'ятити воду, покладіть в неї гриби і варіть їх до повної готовності. Потім гриби остудіть і наріжте на великі шматки.
Очистіть цибулю і моркву, вимийте їх разом з болгарським перцем. Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте його півкільцями. Морква поскоблите ножем і порубати пластинками. З перцю видаліть насіння і наріжте його смужками. Розігрійте на плиті сковорідку і влийте на неї рослинне масло. Обсмажте заздалегідь підготовлені овочі на середньому вогні протягом п'яти хвилин.
У жароміцний посуд, змащену олією, викладіть обсмажені овочі. На них викладіть коропа. Поріжте томати кружальцями і покладіть їх на рибу. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів і запікайте коропа тридцять п'ять хвилин. Подавайте, посипавши рубаною зеленню.