Запечена картопля з соусом з авокадо
(покроковий рецепт з фото)
З картоплі можна приготувати безліч блюдо! І я пропоную вам ще одне: запечена картопля. Але запечений не зовсім традиційно. Заходьте і дивіться, як приготувати таку картоплю.
Картопля по цьому рецепту виходить просто "пальчики оближеш"! Для цієї страви бажано брати молоду картоплю або хоча б дуже добре промитий. Спочатку картопля відварюється в шкірці, потім викладаємо її на деко і трохи притискаємо, щоб трохи сплюснути картоплю. Потім поливаємо оливковою олією, посипаємо часником і запікаємо до золотистої скоринки. На окрему увагу заслуговує соус з авокадо, лимонного соку, оливкового масла і часнику. Раджу подавати картопля саме з цим соусом.
- Картопля - 700 грам
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Часник сухий - 1 Чайна ложка
- Розледачіє - 4 штуки
- Сіль - За смаком
- Авокадо - 1 штука (соус)
- Часник - 2 зубчики (соус)
- Лимонний сік - 1/2 Ст. Ложки (соус)
- Масло оливкове - 60 мілілітрів (соус)
- Сіль - За смаком (соус)
1. Картопля добре помийте і відваріть протягом 20 хвилин.
2. Трохи прохолодно, викладіть на деко. Придавите блюдцем, щоб картопля трохи пріплюснулся.
3. Додати сіль, посипте сухим часником і полийте оливковою олією.
4. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до хрусткого стану хвилин 30.
5.Поки запікається картопля, зробимо соус. У авокадо видаліть кісточку і вишкребіть м'якоть.
6. У чашу блендера складіть всі інгредієнти для соусу.
7. Подрібніть до однорідного стану.
8. Подавайте картопля з соусом. Смачного!