Запечена селера з соусом з авокадо
(покроковий рецепт з фото)
У цьому посту не буде м'яса або риби. Вирішив показати приклад гарніру, в якому немає картоплі, крупи чи макаронів. Цікаво? тоді записуйте, як приготувати запечений селера з соусом з авокадо.
Корінь селери володіє дуже насиченим ароматом, тому він подобається не всім. Його можна відварити і зробити пюре або запекти шматочками, як в цьому рецепті. До селері додаю цибулю-порей і перець, які зовсім не перебивають смак основного інгредієнта, а лише доповнюють. Соус з авокадо готую окремо, потім додаю його до вже запеченим овочам.
- Порей - 1 штука
- Корінь селери - 1 штука
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Авокадо - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Лимонний сік - За смаком
- Соєвий соус - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
1. Вимийте порей, наріжте його тонкими кільцями, потім розділіть їх між собою.
2. У сковороді розтопіть 2 столові ложки вершкового масла.
3. Очистіть 1 зубчик часнику і додайте його в сковороду, обсмажуйте 2-3 хвилини.
4. Додайте до часнику порей, перемішайте і посоліть.
5. Обсмажуйте порей до м'якості, потім приберіть сковороду з вогню.
6. Корінь селери очистіть від шкірки і вимийте.
7. Наріжте корінь невеликими шматочками довільної форми.
8. Очистіть перець від насіння і промийте, наріжте його кубиками.
9. Розкладіть лист фольги, викладіть в нього корінь селери, перець, обсмажений порей, сіль і poperčite, перемішайте.
10. Загорніть фольгу і викладіть у форму для запікання, відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 80 хвилин.
11. Вимийте авокадо, розріжте його на 2 частини і ложкою дістаньте м'якоть. Очистіть залишився зубчик часнику і подрібніть його.
12. Розімніть м'якоть авокадо з часником виделкою.
13. Викладіть м'якоть в сотейник і влийте 140 мілілітрів холодної води.
14. Додайте соєвий соус і лимонний сік, перемішайте.
15. Готовий соус викладіть в соусник.
16. Дістаньте з духовки фольгу і розгорніть її, спробуйте овочі на готовність.
17. Подавайте гарнір з овочів з соусом з авокадо. Смачного!