Тушкований селера з соусом
(покроковий рецепт з фото)
Любителям овочів хочу запропонувати простенький і смачненький рецепт, який урізноманітнює ваше меню. Навчу вас, як приготувати тушкований селера з соусом на закуску або на гарнір до м'яса або риби.
Соус на основі гірчиці підійде сюди найкраще, але при бажанні ви також можете додати трохи цибулі і зелені, наприклад. Подавати до столу такий селера найкраще гарячим. Відмінний варіант, рекомендую спробувати.
- Стебло селери - 1-2 штук
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Сіль і перець - За смаком
1. Вимийте, обсушити і наріжте селера.
2. Викладіть на сковороду з оливковою і вершковим маслом. Обсмажте пару хвилин, помішуючи.
3. Накрийте кришкою і залиште гаситися на 15-20 хвилин. При необхідності додайте трохи водички.
4. Паралельно можна зайнятися соусом. З'єднайте гірчицю з соком лимона, пропущеним через прес часником. За смаком додайте сіль і перець за бажанням. Перемішайте.
5. Готовий селера викладіть на тарілку, полийте соусом і подавайте до столу. Смачного!