Рецепт Тушкований селера з соусом фото

Тушкований селера з соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Селера , Стебло селери
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , На швидку руку
Гарніри
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 25 хв.

Любителям овочів хочу запропонувати простенький і смачненький рецепт, який урізноманітнює ваше меню. Навчу вас, як приготувати тушкований селера з соусом на закуску або на гарнір до м'яса або риби.

Опис приготування:

Соус на основі гірчиці підійде сюди найкраще, але при бажанні ви також можете додати трохи цибулі і зелені, наприклад. Подавати до столу такий селера найкраще гарячим. Відмінний варіант, рекомендую спробувати.

  • Стебло селери - 1-2 штук
  • Оливкова олія - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
  • Гірчичний - 2 Ст. Ложки
  • Сік лимона - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль і перець - За смаком
тушкований селера з соусом - фото крок 1
1. Вимийте, обсушити і наріжте селера.
тушкований селера з соусом - фото крок 2
2. Викладіть на сковороду з оливковою і вершковим маслом. Обсмажте пару хвилин, помішуючи.
тушкований селера з соусом - фото крок 3
3. Накрийте кришкою і залиште гаситися на 15-20 хвилин. При необхідності додайте трохи водички.
тушкований селера з соусом - фото крок 4
4. Паралельно можна зайнятися соусом. З'єднайте гірчицю з соком лимона, пропущеним через прес часником. За смаком додайте сіль і перець за бажанням. Перемішайте.
тушкований селера з соусом - фото крок 5
5. Готовий селера викладіть на тарілку, полийте соусом і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти