Тушкований селера
(покроковий рецепт з фото)
Пряна ароматна закуска або славний гарнір виходить з кореня селери. Тушкований селера готується протягом 20-25 хвилин. Додавайте сезонні овочі і улюблені спеції. Виходить дуже смачно!
Тушкований селера - відмінна закуска для бажаючих схуднути і поповнити організм вітамінами і мінералами. До того ж, вона може стати чудовим і дуже корисним гарніром до м'яса, птиці або риби. Любителям гостренького рекомендую додати перчик чилі.
- Селера кореневої - 250 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Квасоля стручкова - 80-100 грам
- Брокколі - 80-100 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вода - 50-70 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
1. Підготуйте продукти. Крім описаного продуктового набору можна додати солодкий перець, гриби, кольорову капусту та інші сезонні овочі. Приступимо!
2. Очищену цибулю поріжте тонко півкільцями, обсмажте на олії одну-дві хвилини.
3. Очищену моркву поріжте тонко або використовуйте квадратну терку. Додайте до цибулі, смажте ще пару хвилин.
4. З кореня селери зніміть шкірку, поріжте тонко соломкою або натріть на квадратної тертці. Додайте його до овочів, влийте 50-70 мл води (воду можна замінити на овочевий або грибний бульйон, навіть томатний сік), покладіть сіль-перець, Тушіте 5-7 хвилин.
5. Покладіть квасоля і капусту, попередньо розібрану на тонкі шматочки. Перемішайте і тушкуйте ще 10 хвилин все разом.
6. Готові овочі подавайте в гарячому вигляді.
7. Смачного!