Рецепт Тушкований селера фото

Тушкований селера
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Селера , Корінь селери
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 3
Час приготування: 30 хв.

Пряна ароматна закуска або славний гарнір виходить з кореня селери. Тушкований селера готується протягом 20-25 хвилин. Додавайте сезонні овочі і улюблені спеції. Виходить дуже смачно!

Опис приготування:

Тушкований селера - відмінна закуска для бажаючих схуднути і поповнити організм вітамінами і мінералами. До того ж, вона може стати чудовим і дуже корисним гарніром до м'яса, птиці або риби. Любителям гостренького рекомендую додати перчик чилі.

  • Селера кореневої - 250 грам
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Квасоля стручкова - 80-100 грам
  • Брокколі - 80-100 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 50-70 мілілітрів
  • Сіль, перець - За смаком
тушкований селера - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Крім описаного продуктового набору можна додати солодкий перець, гриби, кольорову капусту та інші сезонні овочі. Приступимо!
тушкований селера - фото крок 2
2. Очищену цибулю поріжте тонко півкільцями, обсмажте на олії одну-дві хвилини.
тушкований селера - фото крок 3
3. Очищену моркву поріжте тонко або використовуйте квадратну терку. Додайте до цибулі, смажте ще пару хвилин.
тушкований селера - фото крок 4
4. З кореня селери зніміть шкірку, поріжте тонко соломкою або натріть на квадратної тертці. Додайте його до овочів, влийте 50-70 мл води (воду можна замінити на овочевий або грибний бульйон, навіть томатний сік), покладіть сіль-перець, Тушіте 5-7 хвилин.
тушкований селера - фото крок 5
5. Покладіть квасоля і капусту, попередньо розібрану на тонкі шматочки. Перемішайте і тушкуйте ще 10 хвилин все разом.
тушкований селера - фото крок 6
6. Готові овочі подавайте в гарячому вигляді.
тушкований селера - фото крок 7
7. Смачного!

Схожі рецепти