Лосось з соусом з авокадо
(покроковий рецепт з фото)
Лосось з соусом з авокадо - делікатесне, але дуже легке дієтичне блюдо. Лосось, приготований таким чином, виходить нежирним, але вельми поживним.
Лосось з соусом з авокадо - ця страва, яке варто взяти на замітку тим, хто дотримується дієтичного харчування. Лосось сам по собі - їжа дуже легка, а лосось, приготований за цим рецептом, і поготів. Соус дуже здорово поєднується з рибою, відтіняє її смак. Що стосується гарніру, то особисто я раджу подавати овочі.
- Стейк лосося - 2 штуки
- Морква - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець духмяний, сіль - - За смаком
- Авокадо - 1 штука
- Вапно - 1 штука
- Натуральний йогурт - 125 мілілітрів
Для початку, чистимо цибулю і моркву. Морква нарізаємо кружечками, цибуля - півкільцями.
Беремо широку каструлю, наливаємо туди літр води, кладемо порізані овочі, лавровий лист, сіль і перець. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще 5 хвилин.
З стейків за допомогою пінцета видаляємо дрібні кісточки.
Кладемо стейки в каструлю з овочами і варимо 7 хвилин на повільному вогні.
Авокадо очистити і нарізати на невеликі шматочки.
У чашу блендера складаємо авокадо, йогурт, цедру і сік лайма, трішечки солі.
Збиваємо соус з авокадо до однорідної консистенції.
З уже готових стейків знімаємо шкуру. Кладемо стейк на тарілку, поливаємо соусом з авокадо і подаємо з овочевим гарніром. Смачного!