Запечена картопля з часником
(покроковий рецепт з фото)
Смачна ароматна картопелька збере за столом всю сім'ю. Запечена картопля з часником з величезним задоволенням їдять і дорослі, та діти. Ділюся рецептом!
Цей рецепт дуже актуальне в пору збору врожаю картоплі. У нас вдома дрібна картопля завжди готувалася саме таким способом. І навіть тепер, коли на дачі картоплю не саджають, доводиться купувати на ринку саме дрібну - спеціально для цієї страви. Простий рецепт запеченої з часником картоплі прикрасить і святковий стіл, і трапезу в будні дні. Рецепт приготування дуже простий і картопелька виходить рум'яної, смачною завжди.
1. Відбираємо картопельку приблизно одного розміру і ретельно миємо. Картоплю можна готувати як в шкірці, так і чищених.
2. Кожен клубенек протикаємо виделкою і обсушуємо.
3. Чистимо часник і подрібнюємо. Або дрібно нарізаємо, або за допомогою чеснокодавкі.
4. У миску з картоплею наливаємо соняшникову олію, викладаємо часник і сіль. Добре перемішуємо, щоб спеції розподілилися по картоплі.
5. Викладаємо картоплю на деко, накриваємо фольгою і ставимо в гарячу духовку.
6. Запікаємо 30 хвилин при температурі 190-200 градусів.
7. Знімаємо фольгу і підрум'янюємо картопля ще хвилин 10-15.
Смачного!
- Картопля - 1 кілограм (дрібні бульби)
- Часник - 6-8 зубчиків
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
1. Відбираємо картопельку приблизно одного розміру і ретельно миємо. Картоплю можна готувати як в шкірці, так і чищених.
2. Кожен клубенек протикаємо виделкою і обсушуємо.
3. Чистимо часник і подрібнюємо. Або дрібно нарізаємо, або за допомогою чеснокодавкі.
4. У миску з картоплею наливаємо соняшникову олію, викладаємо часник і сіль. Добре перемішуємо, щоб спеції розподілилися по картоплі.
5. Викладаємо картоплю на деко, накриваємо фольгою і ставимо в гарячу духовку.
6. Запікаємо 30 хвилин при температурі 190-200 градусів.
7. Знімаємо фольгу і підрум'янюємо картопля ще хвилин 10-15.
Смачного!