Рецепт Запечена картопля з часником і розмарином фото

Запечена картопля з часником і розмарином
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля, Зелень, Розмарин
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Гарніри

Запікати овочі завжди зручно і смачно. Це може бути як основне блюдо, так і гарнір до м'яса або риби, наприклад. Я хочу запропонувати вам нескладний і дуже ароматний варіант картопельки. Запам'ятовуйте!

Відразу хочу звернути вашу увагу на те, що рецепт можна виконати в декількох варіаціях. Використовувати можна як свіжі часник і розмарин, так і сушені. Крім того, можна додати трохи цибулі, буде теж дуже здорово. Обов'язково беріть хороше оливкова або соняшникова олія, щоб не зіпсувати смак страви. Давайте розповім докладно, як приготувати запечена картопля з часником і розмарином.

  • Картопля - 1 кілограм (приблизно)
  • Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль і спеції - За смаком (часник, перець, цибуля, розмарин)
запечена картопля з часником і розмарином - фото крок 1
1. Картопля ретельно вимийте (молодий можна не чистити! ) і наріжте невеликими шматочками. Викладіть в глибоку миску.
запечена картопля з часником і розмарином - фото крок 2
2. Додайте сіль і перець за смаком. В даному випадку використовується мелений часник і цибулю.
запечена картопля з часником і розмарином - фото крок 3
3. А також свіжий розмарин.
запечена картопля з часником і розмарином - фото крок 4
4. Влийте оливкове масло і все ретельно перемішайте.
запечена картопля з часником і розмарином - фото крок 5
5. Тепер картоплю можна викласти на деко і відправити в розігріту до 190 градусів духовку. Запікайте хвилин 15, після акуратно перемішайте і залиште в духовці ще хвилин на 15.
запечена картопля з часником і розмарином - фото крок 6
6. Ось такий апетитний і смачний запечена картопля з часником і розмарином вийшов. Можна подавати до столу.

Схожі рецепти