Запечена картопля з часником і розмарином
(покроковий рецепт з фото)
Запікати овочі завжди зручно і смачно. Це може бути як основне блюдо, так і гарнір до м'яса або риби, наприклад. Я хочу запропонувати вам нескладний і дуже ароматний варіант картопельки. Запам'ятовуйте!
Відразу хочу звернути вашу увагу на те, що рецепт можна виконати в декількох варіаціях. Використовувати можна як свіжі часник і розмарин, так і сушені. Крім того, можна додати трохи цибулі, буде теж дуже здорово. Обов'язково беріть хороше оливкова або соняшникова олія, щоб не зіпсувати смак страви. Давайте розповім докладно, як приготувати запечена картопля з часником і розмарином.
- Картопля - 1 кілограм (приблизно)
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль і спеції - За смаком (часник, перець, цибуля, розмарин)
1. Картопля ретельно вимийте (молодий можна не чистити! ) і наріжте невеликими шматочками. Викладіть в глибоку миску.
2. Додайте сіль і перець за смаком. В даному випадку використовується мелений часник і цибулю.
3. А також свіжий розмарин.
4. Влийте оливкове масло і все ретельно перемішайте.
5. Тепер картоплю можна викласти на деко і відправити в розігріту до 190 градусів духовку. Запікайте хвилин 15, після акуратно перемішайте і залиште в духовці ще хвилин на 15.
6. Ось такий апетитний і смачний запечена картопля з часником і розмарином вийшов. Можна подавати до столу.