Картопля з розмарином і часником
(покроковий рецепт з фото)
До чого ароматні страви виходять, якщо до них додати всього одну гілочку розмарину. Тому я часто використовую його на своїй кухні. Ця травичка поєднується з багатьма продуктами.
Отже, хочу розповісти вам, як приготувати картоплю з розмарином і часником. Блюдо вразить вас своєю простотою і приємним ароматом. Овочі виходять м'якими. Такий гарнір відмінно підійде до м'яса і птиці. Спробуйте його зробити, і ви ще не раз захочете побачити таку картопельку на вашому столі.
- Картопля - 2 кілограма
- Розмарин - 2 штуки
- Часник - 1 штука
- Оливкова олія - 0, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Часник очистіть і натріть на тертці. Гілочку розмарину обірвемо, лисяча крупно наріжте. Другу гілочку не чіпайте.
Я взяла молода картопля, тому їх чистила, а тільки порізала. Якщо у вас він великий і не нового врожаю, то почистіть його. Наріжте на часточки. Покладіть в миску, приправити сіллю, додайте листочки розмарину, спеції. Перемішайте і дайте постояти 10 хвилин. Потім закиньте до картоплі часник і ще раз перемішайте.
Деко застеліть папером для запікання. Картопля залийте оливковою олією і викладіть у форму. Зверху покладіть гілочку розмарину, розділивши її на дві частини.
Духовку розігрійте до 180 градусів. Деко накрийте фольгою. Зробіть в ній пару дірочок зубочисткою.
Випікайте 1 час. Потім збільште температуру до 220 градусів і готуйте ще 30 хвилин. Подавайте гарнір з вашим улюбленим м'ясом.