Запечена картопля з брокколі та сиром
(покроковий рецепт з фото)
Ще один рецепт, який варто взяти на замітку. Використовуйте великий картопля, щоб можна було побільше використовувати начинки. Для вас рецепт, як приготувати запечена картопля з брокколі та сиром.
Попередньо картоплю треба відварити або запекти, потім розрізати і додати соус із сиру і брокколі. Блюдо варто їсти гарячим, тому якщо соусу зробили багато, краще залиште його в холодильнику, а в разі потреби викладіть на картоплю.
- Картопля - 4 штуки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Брокколі - 230 грам
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 3 склянки
- Часниковий порошок - 1 щіпка
- Чеддер - 170 грам
1. Помийте картоплю і покладіть його на паперові рушники, виконайте в картоплі дірки за допомогою вилки. Ретельно витріть поверхню картоплі за допомогою оливкового масла. Покладіть картоплю на деко, приправити сіллю, поставте деко в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку і випікайте протягом 45-60 хвилин.
2. Разморозьте брокколі, потім наріжте шматочками.
3. Додайте в каструлю вершкове масло і борошно, варіть на середньому вогні постійно помішуючи, після появи пухирців готуйте протягом 1 хвилини.
4. Додайте в каструлю молоко, доведіть до кипіння і готуйте, постійно помішуючи, поки суміш не стане більш густа, потім зменшіть вогонь, посоліть і додайте часниковий порошок.
5. Натріть чеддер на тертці. Порційно додавайте чеддер в каструлю, після кожної чергової порції, він повинен бути повністю розплавлений.
6. Після додавання сиру у вас повинен вийти густий і товстий шар розплавленого сиру.
7. Додайте в каструлю брокколі, ретельно перемішайте. Варіть на маленькому вогні, щоб підтримати температуру.
8. Коли картопля буде готовий, розділіть його на дві частини і виделкою трохи розімніть в середині.
9. Додайте соус з брокколі в кожен картопля.
10. Трохи остудіть і подавайте до столу.