Картопля запечена під сиром
(покроковий рецепт з фото)
Цей спосіб, як приготувати картоплю запечений під сиром коштує витраченого на нього часу. Таке блюдо прикрасить ваш стіл і розійдеться в лічені хвилини. Для особливо важливих випадків і свят!
Рецепт приготування картоплі запеченого під сиром відрізняється своїм вишуканим смаком і воістину чарівним ароматом. До такої картоплі зазвичай навіть не потрібно салату або якийсь інший закуски, - вона виходить дуже м'якою, смачною і ситної. Приступимо?
Як приготувати картоплю запечений під сиром:
1. Картопля моєму і чистимо. Нарізаємо тоненькими кружальцями.
2. Сир натираємо на крупній тертці.
3. Картопля змішуємо з половиною сиру, додаємо також сіль і перець. Перемішаємо. Нехай поки що настоюється в стороночку.
4. Тепер в окремому посуді змішуємо молоко з яйцем до однорідного стану.
5. Беремо деко для запікання з досить високими бортиками. Додаємо рослинне масло і рівномірно його розподіляємо.
6. Викладаємо картоплю і заливаємо молочною сумішшю. Запікаємо 40 хвилин.
7. Коли картопля вже буде готовий, - посипаємо зверху залишками сиру і тримаємо ще 5-10 хвилин.
Готово! взагалі, побачити, як, цей класичний рецепт картоплі запеченого під сиром насправді неймовірно простий, так що часу на підготовку страви ви витратите мало. А якщо ще й попередньо відварити злегка картоплю в підсоленій воді, - то і запече він набагато швидше! Приємною готування.
- Картопля - 1 кілограм
- Сир твердий - 200 грам
- Молоко - 2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - 1/2 чайних ложки
Як приготувати картоплю запечений під сиром:
1. Картопля моєму і чистимо. Нарізаємо тоненькими кружальцями.
2. Сир натираємо на крупній тертці.
3. Картопля змішуємо з половиною сиру, додаємо також сіль і перець. Перемішаємо. Нехай поки що настоюється в стороночку.
4. Тепер в окремому посуді змішуємо молоко з яйцем до однорідного стану.
5. Беремо деко для запікання з досить високими бортиками. Додаємо рослинне масло і рівномірно його розподіляємо.
6. Викладаємо картоплю і заливаємо молочною сумішшю. Запікаємо 40 хвилин.
7. Коли картопля вже буде готовий, - посипаємо зверху залишками сиру і тримаємо ще 5-10 хвилин.
Готово! взагалі, побачити, як, цей класичний рецепт картоплі запеченого під сиром насправді неймовірно простий, так що часу на підготовку страви ви витратите мало. А якщо ще й попередньо відварити злегка картоплю в підсоленій воді, - то і запече він набагато швидше! Приємною готування.