Рецепт Картопля запечена під сиром фото

Картопля запечена під сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Молочні продукти, Картопля, Сир
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Святковий обід
Гарячі страви

Цей спосіб, як приготувати картоплю запечений під сиром коштує витраченого на нього часу. Таке блюдо прикрасить ваш стіл і розійдеться в лічені хвилини. Для особливо важливих випадків і свят!

Рецепт приготування картоплі запеченого під сиром відрізняється своїм вишуканим смаком і воістину чарівним ароматом. До такої картоплі зазвичай навіть не потрібно салату або якийсь інший закуски, - вона виходить дуже м'якою, смачною і ситної. Приступимо?

Як приготувати картоплю запечений під сиром:

1. Картопля моєму і чистимо. Нарізаємо тоненькими кружальцями.

2. Сир натираємо на крупній тертці.

3. Картопля змішуємо з половиною сиру, додаємо також сіль і перець. Перемішаємо. Нехай поки що настоюється в стороночку.

4. Тепер в окремому посуді змішуємо молоко з яйцем до однорідного стану.

5. Беремо деко для запікання з досить високими бортиками. Додаємо рослинне масло і рівномірно його розподіляємо.

6. Викладаємо картоплю і заливаємо молочною сумішшю. Запікаємо 40 хвилин.

7. Коли картопля вже буде готовий, - посипаємо зверху залишками сиру і тримаємо ще 5-10 хвилин.

Готово! взагалі, побачити, як, цей класичний рецепт картоплі запеченого під сиром насправді неймовірно простий, так що часу на підготовку страви ви витратите мало. А якщо ще й попередньо відварити злегка картоплю в підсоленій воді, - то і запече він набагато швидше! Приємною готування.


  • Картопля - 1 кілограм
  • Сир твердий - 200 грам
  • Молоко - 2 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець - 1/2 чайних ложки
Рецепт приготування картоплі запеченого під сиром відрізняється своїм вишуканим смаком і воістину чарівним ароматом. До такої картоплі зазвичай навіть не потрібно салату або якийсь інший закуски, - вона виходить дуже м'якою, смачною і ситної. Приступимо?

Як приготувати картоплю запечений під сиром:

1. Картопля моєму і чистимо. Нарізаємо тоненькими кружальцями.

2. Сир натираємо на крупній тертці.

3. Картопля змішуємо з половиною сиру, додаємо також сіль і перець. Перемішаємо. Нехай поки що настоюється в стороночку.

4. Тепер в окремому посуді змішуємо молоко з яйцем до однорідного стану.

5. Беремо деко для запікання з досить високими бортиками. Додаємо рослинне масло і рівномірно його розподіляємо.

6. Викладаємо картоплю і заливаємо молочною сумішшю. Запікаємо 40 хвилин.

7. Коли картопля вже буде готовий, - посипаємо зверху залишками сиру і тримаємо ще 5-10 хвилин.

Готово! взагалі, побачити, як, цей класичний рецепт картоплі запеченого під сиром насправді неймовірно простий, так що часу на підготовку страви ви витратите мало. А якщо ще й попередньо відварити злегка картоплю в підсоленій воді, - то і запече він набагато швидше! Приємною готування.

Схожі рецепти