Рецепт Картопля запечена під сиром фото

Картопля запечена під сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Картопля , Сир
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Цей спосіб, як приготувати картоплю запечений під сиром коштує витраченого на нього часу. Таке блюдо прикрасить ваш стіл і розійдеться в лічені хвилини. Для особливо важливих випадків і свят!

Опис приготування:

Рецепт приготування картоплі запеченого під сиром відрізняється своїм вишуканим смаком і воістину чарівним ароматом. До такої картоплі зазвичай навіть не потрібно салату або якийсь інший закуски, - вона виходить дуже м'якою, смачною і ситної. Приступимо?

Як приготувати картоплю запечений під сиром:

1. Картопля моєму і чистимо. Нарізаємо тоненькими кружальцями.

2. Сир натираємо на крупній тертці.

3. Картопля змішуємо з половиною сиру, додаємо також сіль і перець. Перемішаємо. Нехай поки що настоюється в стороночку.

4. Тепер в окремому посуді змішуємо молоко з яйцем до однорідного стану.

5. Беремо деко для запікання з досить високими бортиками. Додаємо рослинне масло і рівномірно його розподіляємо.

6. Викладаємо картоплю і заливаємо молочною сумішшю. Запікаємо 40 хвилин.

7. Коли картопля вже буде готовий, - посипаємо зверху залишками сиру і тримаємо ще 5-10 хвилин.

Готово! взагалі, побачити, як, цей класичний рецепт картоплі запеченого під сиром насправді неймовірно простий, так що часу на підготовку страви ви витратите мало. А якщо ще й попередньо відварити злегка картоплю в підсоленій воді, - то і запече він набагато швидше! Приємною готування.


  • Картопля - 1 кілограм
  • Сир твердий - 200 грам
  • Молоко - 2 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець - 1/2 чайних ложки
Рецепт приготування картоплі запеченого під сиром відрізняється своїм вишуканим смаком і воістину чарівним ароматом. До такої картоплі зазвичай навіть не потрібно салату або якийсь інший закуски, - вона виходить дуже м'якою, смачною і ситної. Приступимо?

Як приготувати картоплю запечений під сиром:

1. Картопля моєму і чистимо. Нарізаємо тоненькими кружальцями.

2. Сир натираємо на крупній тертці.

3. Картопля змішуємо з половиною сиру, додаємо також сіль і перець. Перемішаємо. Нехай поки що настоюється в стороночку.

4. Тепер в окремому посуді змішуємо молоко з яйцем до однорідного стану.

5. Беремо деко для запікання з досить високими бортиками. Додаємо рослинне масло і рівномірно його розподіляємо.

6. Викладаємо картоплю і заливаємо молочною сумішшю. Запікаємо 40 хвилин.

7. Коли картопля вже буде готовий, - посипаємо зверху залишками сиру і тримаємо ще 5-10 хвилин.

Готово! взагалі, побачити, як, цей класичний рецепт картоплі запеченого під сиром насправді неймовірно простий, так що часу на підготовку страви ви витратите мало. А якщо ще й попередньо відварити злегка картоплю в підсоленій воді, - то і запече він набагато швидше! Приємною готування.

Схожі рецепти