Індичка, запечена під сиром
(покроковий рецепт з фото)
Простий, смачний і швидкий рецепт, як приготувати індичку, запечену під сиром. Такий відмінно підійде для страви вихідного дня, ситного повсякденного сімейної вечері або на обід.
Індичка - ніжне дієтичне м'ясо, його можна давати навіть дітям. Під сиром можна запекти будь-яку частину, мені більше подобається філе, адже в ньому немає кісток, що дуже зручно. Крім філе відмінно підійдуть індичі стегна, грудка. Сир можна використовувати будь-який, у мене - суміш плавленого та твердого.
- Індичка (стегна без кісток) - 2 штуки
- Черрі - 8 штук
- Часник - 4-6 зубчиків
- Цибулина - 1 штука
- Пармезан - 2 Ст. Ложки
- Плавлений сир - 4 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль, спеції - За смаком
1. Підготовляю овочі: чері мою і розрізаю кожен на 2 частини. Ріпчасту цибулю очищаю і мою, подрібнюю кубиками, часник дрібно нарізаю.
2. Рослинна олія розігріваю на сковороді, викладаю цибулю і часник, додаю томати.
3. Мою курячі стегна, витираю насухо і кожне розрізаю навпіл, посипаю сіллю і перцем.
4. У пакет або в миску кладу пшеничне борошно, обвалюють кожен шматочок у борошні з двох сторін.
5. Обсмажую індичку на розігрітій сковороді з рослинним маслом до появи рум'яної скоринки.
6. Деко або форму для випікання застилаю фольгою (пергаментом). Викладаю індичку, потім черрі з цибулею і часником, посипаю сумішшю пармезану і плавленого сиру.
7. Випікаю в розігрітому до 180 градусів 20-25 хвилин. Подаю індичку зі спагеті або будь-яким іншим гарніром.