Запечена картопля з м'ясом під яєчної заливанням
(покроковий рецепт з фото)
Думаю багато хто погодиться, що немає смачніше страви, ніж м'ясо з картоплею, та ще й запечене в духовці. Готується все дуже просто, а виходить дуже смачно і ситно!
Один з улюблених рецептів нашої сім'ї. За смаком блюдо класичне, без зайвих витребеньок, тому і виходить таким смачним! М'ясо беріть будь - свинину, яловичину, курку, індичку. Сметану можна замінити вершками. По бажанню, готову страву можна посипати подрібненою зеленню. Пригощайтеся!
- Картопля - 1 кілограм
- М'ясо - 0, 5 кілограма
- Помідори - 3-4 штук
- Яйце - 4-5 штук
- Крем - 1 склянок
- Сир твердий - 50 грам
- Спеції - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
М'ясо обсмажте з цибулею до напівготовності. Додати сіль. Потім викладіть у форму для запікання.
Наступним шаром викладіть картоплю, нарізаний соломкою.
Викладіть нарізані помідори.
Окремо змішайте яйця, сметану, сіль і спеції.
Залийте яєчної сумішшю картопля з м'ясом і посипте зверху тертим сиром. Накрийте кришкою. Поставте в духовку, розігріту до 220 градусів на 50 хвилин.
Подавайте блюдо гарячим. Смачного!