Запечена фарширована кальмар
(покроковий рецепт з фото)
Кальмари, восьминоги - це продукти, які дуже легко зіпсувати. Хвилиною більше або менше в духовці - і все, блюдо абсолютно неїстівне. Розповім, як приготувати запечений фарширований кальмар.
Блюдо відмінно подавати на святкову вечерю, адже продукти вишукані і дорогі. Рецепт містить безліч процесів, тому будьте уважні. Блюдо ситне і корисне, адже морепродукти містять багато вітамінів і мінералів. Подавайте кальмари цілком, щоб кожен самостійно розрізав тушку і вивчив її вміст.
- Кальмар - 4 штуки
- Восьминіг - 1 штука
- Рисова локшина - 150 грам
- Оливкова олія - За смаком
- Braai - 0, 5 пучка
- Соус з морепродуктів - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1. Використовуйте щупальця восьминога. Очистіть їх від шкіри і наріжте невеликими шматочками.
2. У сковороду додайте столову ложку рослинної олії і викладіть восьминога. Обсмажуйте 7 хвилин.
3. Видаліть восьминога зі сковороди, злийте рідину, що в окрему ємність.
4. Очистіть і подрібніть зубчик часнику.
5. Ображати стебла кінзи, залишивши тільки листочки, наріжте дрібно.
6. Додайте до рідини від обсмажування тільки що подрібнений часник і кінзу, а також соус з морепродуктів, перемішайте.
7. Рисову локшину викладіть в ємність і залийте окропом, залиште на пару хвилин.
8. Акуратно видаліть рисову локшину з води і перекладіть в тарілку.
9. Наріжте остигнула локшину невеликими шматочками.
10. Змішайте локшину з раніше обсмаженими восьминогами.
11. Очищені тушки кальмара нафаршіруйте приготовленої сумішшю з локшини і восьминога, трохи солі.
12. Викладіть кальмари в форму для запікання і полийте приготованим соусом.
13. Накрийте форму фольгою і зробіть в ній проколи. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.
14. Готову страву викласти в тарілку і подавайте до столу.