Запечена баранина
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу поділитися з Вами моїм найулюбленішим м'ясним рецептом! Запечена баранина ще ніколи в світі не готувалася так легко і приємно. Вам обов'язково потрібно спробувати зробити це!
Як я вже казала, це найлегший і приємний спосіб приготувати запечену баранину неймовірно смачно. М'ясо виходить дуже гарне - золотава скоринка зовні і соковите м'ясо всередині. Неможливо зупиниться насолоджуватися цим прекрасним і досконалим блюдом. Само приготування запеченої баранини займає не більше години, проте м'ясо повинно гарненько промаринуватися в цибулі і часнику протягом 24 годин. Це не вимагає особливих зусиль, однак про страву слід подбати заздалегідь. Ось так… Бажаю приємного приготування!
- Шматок баранини - 2 кілограма
- Великий лук - 2 штуки
- Часник - 8 зубчиків
- Сіль, перець - - За смаком
Шматок м'яса натираємо великим кількість солі і перцю.
Часник чистимо і нарізаємо на дрібненькі шматочки. У баранині робимо невеликі отвори ножем і фаршируємо їх часничком.
Потім м'ясо поміщаємо в пластиковий контейнер з герметичною кришкою і обкладає м'ясо з усіх боків шматочками цибулі. Добре закриваємо контейнер і відправляємо баранину настоюватися в холодильник на 24 годину.
Потім дістаємо баранину, видаляємо весь лук і часник. Перекладаємо м'ясо в форму для випікання і відправляємо випікатися в духовку на 15 хвилин при 250 градусах. Потім зменшуємо вогонь до 180 градусів і випікаємо ще близько 40 хвилин. Зовні м'ясо повинно покритися апетитною коричневою скоринкою, а всередині стати дуже соковитим.
До столу подаємо гарячим з яким-небудь овочевим гарніром. Смачного!