Заливка для голубців
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами простим, але дуже смачним соусом для голубців. В такому соусі можна гасити не тільки голубці, але і тефтелі. Будь-яке блюдо з ним вийде соковите, ароматне і дуже смачне!
Таке блюдо, як голубці, знають практично всі. І якщо подавати їх без соусу, то голубці будуть трохи сухуватими. Існує безліч різних заливок. Сьогодні розповім, як приготувати заливку для голубців на основі сметани і томатної пасти. Рецепт універсальний і підійде не тільки для голубців, але і для багатьох інших м'ясних страв.
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Крем - 200 грам
- Томатна паста - 100 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Вода - 400 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Петрушка - За смаком (можна замінити на будь-яку сезонну зелень)
Підготуйте всі інгредієнти.
У сковороді або сотейнику розігрійте масло, покладіть терту моркву і нарізану кубиками цибулю.
Обсмажте овочі помішуючи до м'якості.
Додайте томатну пасту і подрібнений ножем часник.
Обсмажте все разом протягом 2-3 хвилин.
Додайте сметану і мелений перець. Можна крім перцю додати будь-які улюблені спеції за смаком. Томіть на слабкому вогні 3-5 хвилин.
Потім частинами влийте воду або будь-який м'ясний бульйон. Додайте за смаком сіль і рубану свіжу зелень.
Доведіть соус до кипіння і зніміть з вогню.
Заливка для голубців готова. Можна використовувати її як підливу, так і для гасіння самих голубців.
Смачного!