Рецепт Заливка з желатину для торта фото

Заливка з желатину для торта
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Желатин
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 1
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Якщо ви не любите жирний і калорійний крем в десертах, тоді пропоную вам цікаву альтернативу - рецепт приготування заливки з желатину для торта, яка підійде для будь-якого бісквіта.

Опис приготування:

Класичний рецепт заливки з желатину для торта передбачає використання її в якості верхнього шару бісквітного або сирного десерту. Цей варіант більш оригінальний, так як заливка створює не тільки неймовірний смак, але і вельми цікавий вид тортика.

  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 100-120 грам
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Борошно - 200-250 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Вапно - 1 штука (по бажанню)
  • Желе - 1 штука (лимонне або лайма)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
заливка з желатину для торта - фото крок 1
1. Насамперед необхідно збити яйця з цукром до утворення піни. Додати розтоплене вершкове масло, тепле молоко і всипати просіяне борошно з розпушувачем. Все ретельно перемішати до утворення однорідного тіста. Щоб надати торту цікавіший аромат потрібно додати 1-2 ложки цедри лимона або лайма.
заливка з желатину для торта - фото крок 2
2. Ще раз добре перемішати і вилити тісто в заздалегідь підготовлену форму. Відправити в розігріту духовку і випікати до готовності.
заливка з желатину для торта - фото крок 3
3. Після приготування корж потрібно добре остудити (не виймаючи його з форми). Використовуючи традиційний варіант, заливку потрібно вилити зверху коржа і відправити в холодильник. Даний рецепт приготування заливки з желатину для торта куди цікавіший. Для початку в коржі потрібно зробити невеликі отвори за допомогою вилки.
заливка з желатину для торта - фото крок 4
4. Желе приготувати відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці. Ідеальним варіантом буде желе лайма (можна спробувати використовувати ківі).
заливка з желатину для торта - фото крок 5
5. Тепер желе вилити тонкою цівкою на корж так, щоб воно потрапило в отвори, що утворилися. При бажанні частина желе можна залишити для заливки зверху (його залити приблизно через 30-40 хвилин, коли перше желе трохи подстинет).
заливка з желатину для торта - фото крок 6
6. Тепер тортик можна відправити в холодильник на 3-4 годину (можна на ніч), щоб він як слід застиг. Подати його до столу можна також вельми оригінально, порізавши тонкими скибочками заздалегідь вимиті і просушені лимон і лайм.
заливка з желатину для торта - фото крок 7
7. Коли заливка з желатину для торта в домашніх умовах добре просякла корж і застигла, можна подавати його до столу, попередньо порізавши порційними шматочками і прикрасивши скибочками лимона і лайма.
заливка з желатину для торта - фото крок 8
8. Доповнити цей легкий і смачний десерт можна збитими вершками.

Схожі рецепти