Заливка з желатину для торта
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не любите жирний і калорійний крем в десертах, тоді пропоную вам цікаву альтернативу - рецепт приготування заливки з желатину для торта, яка підійде для будь-якого бісквіта.
Класичний рецепт заливки з желатину для торта передбачає використання її в якості верхнього шару бісквітного або сирного десерту. Цей варіант більш оригінальний, так як заливка створює не тільки неймовірний смак, але і вельми цікавий вид тортика.
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 100-120 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Борошно - 200-250 грам
- Лимон - 1 штука
- Вапно - 1 штука (по бажанню)
- Желе - 1 штука (лимонне або лайма)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Насамперед необхідно збити яйця з цукром до утворення піни. Додати розтоплене вершкове масло, тепле молоко і всипати просіяне борошно з розпушувачем. Все ретельно перемішати до утворення однорідного тіста. Щоб надати торту цікавіший аромат потрібно додати 1-2 ложки цедри лимона або лайма.
2. Ще раз добре перемішати і вилити тісто в заздалегідь підготовлену форму. Відправити в розігріту духовку і випікати до готовності.
3. Після приготування корж потрібно добре остудити (не виймаючи його з форми). Використовуючи традиційний варіант, заливку потрібно вилити зверху коржа і відправити в холодильник. Даний рецепт приготування заливки з желатину для торта куди цікавіший. Для початку в коржі потрібно зробити невеликі отвори за допомогою вилки.
4. Желе приготувати відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці. Ідеальним варіантом буде желе лайма (можна спробувати використовувати ківі).
5. Тепер желе вилити тонкою цівкою на корж так, щоб воно потрапило в отвори, що утворилися. При бажанні частина желе можна залишити для заливки зверху (його залити приблизно через 30-40 хвилин, коли перше желе трохи подстинет).
6. Тепер тортик можна відправити в холодильник на 3-4 годину (можна на ніч), щоб він як слід застиг. Подати його до столу можна також вельми оригінально, порізавши тонкими скибочками заздалегідь вимиті і просушені лимон і лайм.
7. Коли заливка з желатину для торта в домашніх умовах добре просякла корж і застигла, можна подавати його до столу, попередньо порізавши порційними шматочками і прикрасивши скибочками лимона і лайма.
8. Доповнити цей легкий і смачний десерт можна збитими вершками.