Мастика для торта з желатину
(покроковий рецепт з фото)
Домашня випічка завжди смачніше, а якщо хочеться її прикрасити по-справжньому красиво, тоді цей простий рецепт мастики для торта з желатину стане для вас знахідкою.
Рецепт приготування мастики для торта з желатину дуже простий і завдяки йому, можна прикрасити будь-який тортик і зробить його по-справжньому святковим. Якщо додати харчові барвники, то можна експериментувати не тільки з формою, виліплюючи різні фігурки, але і з кольором.
- Цукрова пудра - 500-600 грам
- Желатин - 10 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
1. Пакетик сухого желатину розвести в 2-3 ліжках води. Якщо використовується інший желатин (в листах, наприклад), то розвести згідно інструкції на упаковці.
2. Щоб він як слід розчинився, желатин потрібно прогріти. Робити це варто дуже акуратно, так якщо перегріти масу, мастика для торта з желатину в домашніх умовах не вийде. Краще прогрівати в кілька етапів, щоб не довести до кипіння.
3. Цукрову пудру просіяти і поступово вводити в желатин невеликими порціями, замішуючи мастику, як тісто.
4. У злегка загусла мастику ввести сік лимона і продовжувати підсипати пудру. Кількість цукрової пудри вказано з запасом на майбутню розкочування. Коли мастика готова, її потрібно загорнути в плівку і залишити на деякий час "відпочити" .
5. Робочу поверхню присипати цукровою пудрою і почати розгортати мастику. Цей рецепт приготування мастики для торта з желатину ідеально підійде для тонкого пласта, яким можна накрити тортик.
6. У невелику частину мастики можна додати харчових барвників, щоб зробити декоративні елементи. Їх можна буде акуратно приклеїти на торт з допомогу айсінгом або цукрового сиропу.