Рецепт Мастика з желатину фото

Мастика з желатину
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Желатин
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Солодке

Якщо раніше торти прикрашали за допомогою глазурі, різних кремів, то сьогодні популярність набирає мастика. Є кілька способів її приготування. Розповім, як приготувати мастику і желатину.

Мастика - це в'язка і пластична маса, якої можна надати будь-який колір (за допомогою харчових барвників) і будь-яку форму. Можна купити готову або робити її самостійно, рецепт приготування дуже простий. Її можна зберігати в холодильнику, а перед використанням розім'яти, як пластилін.

  • Желатин - 1 Ст. Ложка
  • Екстракт мигдалю - 1 Чайна ложка
  • Гліцерин - 1 Ст. Ложка
  • Цукрова пудра - 2 кілограма
1
Желатин викладіть в тарілку і залийте холодною водою, залиште його на пару хвилин. Потім відправте його в мікрохвильову піч на 25-35 секунд.
2
До розчиненого желатину влийте мигдальний екстракт, кукурудзяний сироп і гліцерин, перемішайте віночком.
3
Жебрацтво 1-1, 5 кілограма цукрової пудри в окрему тарілку, влийте тонкою цівкою желатинову масу і перемішайте дерев'яною лопаткою до утворення липкої маси.
4
Присипте поверхню цукровою пудрою і викладіть масу з тарілки, вимішують, поки маса не перестане липнути до рук і не схопиться в один шар.
5
Загорніть масу в харчову плівку. Якщо не плануєте її використовувати відразу, то відправте в холодильник і зберігайте максимум 6-7 днів.

Схожі рецепти