Закусочний рулет з лаваша
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати закусочний рулет з лаваша, являє собою щось схоже на шаурму, тільки по-домашньому. Можна зазирнути в холодильник і покласти всередину все, що знайдете там.
Кількість інгредієнтів і самі інгредієнти не настільки важливі, головне, щоб вони поєднувалися за смаком. Лаваш можна зробити самостійно або взяти вже готовий. На цей раз у мене в холодильнику були котлети, курячі яйця, шматочок сиру і салатний перець. Всі інгредієнти складаю всередину і щільно загортаю рулетом, потім обсмажую на сковороді.
- Котлета - 3 штуки
- Лаваш - 1 штука
- Майонез - 30 мілілітрів
- Кетчуп - 30 мілілітрів
- Огірок - 4 штуки
- Салат - За смаком
- Салатний перець - 3 штуки
- Сир - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Зелень - За смаком
1. Лаваш розрізаю на 4 частини, в мисці змішую майонез з соусом і змащую отриманою масою кожен шматочок.
2. Мою і витираю салатні листя, потім кладу їх на лаваш.
3. Курячі котлети нарізаю шматочками і кладу на салатні листя.
4. Огірки і перець мою, огірок нарізаю соломкою, а перець розрізаю на 2 частини та вичищаю насіння, потім нарізаю скибочками, викладаю все на лаваш.
5. Зелень (кріп) мою і витираю паперовим рушником, потім нарізаю дрібно і посипаю начинку. Сир нарізаю шматочками і викладаю поверх зелені.
6. Готовий лаваш повертаю щільним рулетом.
7. Яйце вбиваю в миску і збиваю виделкою, потім умочують лаваш в яйце і викладаю на розпечену сковороду з соняшниковою олією, обсмажую з двох сторін до золотистого кольору.
8. Готовий лаваш розрізаю перед подачею на 2 части и подаю к столу. Блюдо виходить просте, але ситне.