Закусочний рулет на Новий Рік
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів ситних і оригінальних закусок пропоную простий рецепт закусочного рулету на Новий Рік з апетитною начинкою з сирного сиру, зелені і каперсів.
Дивовижна новорічна закуска, здатна прикрасити святковий стіл, яку досить просто зробити. Замість копченої риби можна використовувати слабкосолений, наприклад. Цей закусочний рулет на Новий Рік в домашніх умовах можна приготувати також з додаванням оливок.
- Яйце - 3 штуки
- Сметана або майонез - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 щіпка
- Зелень - 50 грам (кріп, петрушка, Зелена цибуля)
- Копчена риба - 200 грам
- Сир - 150-200 грам
- Каперсами - 1 Ст. Ложка
- Перець - 1 щіпка
1. Яйця вбити в глибоку ємність для збивання.
2. Злегка збити їх до однорідності, а потім додати майонез або сметану.
3. Коли маса стане повністю однорідною, можна ввести муку, просіяне з розпушувачем, крохмалем і при бажанні дрібкою солі. В рецепт приготування закусочного рулету на Новий Рік можна використовувати також гашене соду.
4. Деко або форму для випічки застелити пергаментом і вилити тісто, залишивши пару ложок в чаші. Розрівняти, щоб не було горбів.
5. Час, що залишився тісто з'єднати з вимитим, просушеним і подрібненим кропом, ретельно перемішати. Цей процес зовсім не є обов'язковим, а лише надає рулету свою оригінальність.
6. Акуратно розподілити отриману масу і відправити форму в розігріту духовку на 12-20 хвилин (в залежності від товщини тесту).
7. Саме час зайнятися начинкою. Тут все теж досить просто, - необхідно з'єднати сирний сир з подрібненою цибулею і каперсами. Все як слід перемішати.
8. Ще гарячий рулет намазати сирною начинкою.
9. Викласти тонко нарізану рибку. Класичний рецепт закусочного рулету на Новий Рік припускає використання червоної риби, однак це може абсолютно будь-яка рибка.
10. Згорнути тісто рулетом і загорнути пергаментом. Залишити в такому вигляді на 1-2 годину, щоб він як слід охолов.
11. Добре остиглий рулет нарізати гострим ножем і можна подавати до столу.