Рулет з лаваша на Новий Рік
(покроковий рецепт з фото)
Я люблю, коли на святковому столі яскраві не лише за смаком, але і за кольором закуски. Пропоную мій "святковий" варіант рулету зі шпротами, сиром і болгарським перцем. Дивимося?
Зараз я розповім, як приготувати рулет з лаваша на Новий Рік! Щоб рулет вийшов м'яким і смачним, Ви можете це зробити заздалегідь, загорніть щільно в харчову плівку і залиште в холодильнику. Чим більше він постоїть, тим ніжніше буде. Отже, вперед!
- Лаваш тонкий - 2 штуки
- Шпроти в олії - 180 грам
- Яйце варене - 2 штуки
- Болгарський перець - 0, 5-1 штуки (залежить від розміру)
- Плавлений сир - 100 грам
- Майонез - 100-150 грам
- Зелень - 1 пучок
Для рулету візьміть два квадратних лаваша. Відваріть яйця, відкрийте консерву. Приступимо.
Розстеліть на столі перший лаваш. Змастіть його добре майонезом.
Накрийте другим лавашем, який теж потрібно змастити майонезом. Зверху розподіліть терті яйця.
Відступите від краю пару сантиметрів і викладіть тертий плавлений сир, його не обов'язково терти, можна порізати брусочками. Поріжте тонкими соломками болгарський перець, розподіліть по лаваш. Розкладіть рівномірно рибу. Прикрасьте зеленню рулет.
Акуратно і щільно скрутіть лаваші з начинкою в рулет. Загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на 2-2, 5 годину. За цей час лаваш стане м'якше, просочиться і прийме форму.
Поріжте рулет на порційні шматочки, прикрасьте і подайте на стіл. Приємного і з наступаючим!