Закусочний кекс з шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування закусочного кексу з шинкою. Швидкий в приготуванні дуже смачний, несолоний кекс.
Кекс не обов'язково повинен бути солодким. Начинкою для такого кексу може бути шинка, бекон, копченая грудинка, ковбаса або відварене м'ясо. Куряча шинка ковбаса особливо добре підійде сюди.
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 100 грам
- Мелений коріандр - 1 щіпка
- Сіль - - За смаком
- Ветчинная ковбаса - 200 грам
- Коньяк - 30 мілілітрів
- Каррі - 1 щіпка
- Борошно - 8 Ст. Ложок
- Сода - 1/4 Ст. Ложки
- Кефір - 1 Склянка
- Курине яйце - 2 штуки
1. В першу чергу підготуємо масло. При випічці застосовуємо тільки селянське або вершкове масло, тому що маргарин шкідливий навіть без застосування теплової обробки. У розм'якшене масло додаємо коріандру, меленого перцю, солі і каррі.
2. Все добре перемішуємо. Додаємо яйця. Перемішуємо суміш до утворення однорідної маси. Додаємо трохи горілки, рому або коньяку.
3. Погасимо соком лимона соду, додаємо її в тісто, і все добре перемішуємо.
4. Тепер потроху почнемо всипати борошно. Збиваємо тісто до однорідної маси. Потрібно постаратися, щоб не утворилися грудочки, для цього борошно треба додавати не швидко, і довго збивати.
5. Наріжемо невеликими шматочками шинку (можна використовувати жирну варену ковбасу або грудинку). Додаємо її в тісто, перемішуємо. Трохи змажемо форму маслом. Заповнюємо форму.
6. При середній температурі приблизно хвилин п'ятдесят в духовці випікаємо кекс. Готовність можна перевірити зубочисткою. Виймаємо з духовки, і даємо охолонути.