Закусочний кекс з сиром і ковбасою
(покроковий рецепт з фото)
Ви коли-небудь готували несолодкі кекси? Якщо ні, саме час спробувати. Вони підійдуть як закуска на святковий стіл. Подивіться, як приготувати закусочний кекс з сиром і ковбасою.
Цей кекс хороший тим, що його кожного разу можна готувати з іншою начинкою: із зеленню, овочами, м'ясом, фаршем, горошком, кукурудзою і навіть вареними яйцями. Підійде абсолютно все! Якщо додати побільше ковбаси і сиру в якості начинки, можна спекти кекс зі смаком піци. Це смачно і оригінально. Такий кекс можна взяти на роботу в якості ситного перекусу, вранці в якості сніданку або подати до першої страви.
- Рослинна олія - 50 грам
- Молоко - 150 грам
- Борошно - 150 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Яйце - 3 штуки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Сиров'ялена ковбаса - 100 грам
- Плавлений сирок "дружба" - 150 грам
1. Яйця злегка збовтайте віночком. Додайте молоко і рослинне масло, добре перемішайте. Додайте просіяне борошно з розпушувачем і перемішайте до однорідності.
2. Твердий сир натріть на дрібній тертці і додайте до тесту. Ковбасу наріжте дрібними кубиками і додайте до тесту, перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком.
3. Викладіть половину тіста в змащену вершковим маслом форму, потім викладіть плавлений сир і викладіть тісто.
4. Випікайте кекс в розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин. Смачного!