Закусочний кекс без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Закусочний кекс без яєць в «сільському» стилі, ситний, смачний і до того ж легко готується. Відмінна ідея на сніданок, полуденок або вечерю, якщо вам подобаються такі кекси, почнемо, дивіться, як приготувати.
Начинку ви можете вибрати на свій смак: будь-які овочі, сир, ковбаса, м'ясне асорті. Додайте приправи, які вам подобаються і приготуйте ваш «авторський» закусочний кекс! тут головне - це тісто. Зберігається такий кекс 2 дня в закритому контейнері в холодильнику.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Йогурт без добавок - 250 грам (або кефір)
- Молоко - 120 грам
- Олія соняшникова - 100 грам (в тісто)
- Розпушувач - 15 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Цукіні - 250 грам
- Морква - 150 грам
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки (для обсмажування овочів)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Всі овочі почистіть і промийте. Морква і цукіні (або кабачки) наріжте дрібними кубиками.
2. На розпеченому оливковій олії, обсмажте цибулю нарізану півкільцями. Додайте моркву і цукіні.
3. Додати сіль, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте овочі близько 10 хвилин, періодично помішуючи. Потім дайте охолонути до кімнатної температури.
4. У мисці змішайте оливкова олія, молоко і йогурт.
5. Додайте просіяне борошно, дріжджі, сіль, перемішайте.
6. Додайте обсмажені овочі і поперчіть.
7. Перемішайте, перекладіть тісто в форму для кексів, змащену маслом і випікайте в попередньо розігрітій до 170 градусів духовці близько 40 хвилин.
8. Готовому кексу дайте повністю охолонути у формі, потім викладіть на блюдо і подавайте до столу. Смачного!